1200 lóerővel érkezik a legújabb Ultima RS

Leicesterből érkezik és a Goodwoodi Sebesség Fesztiválon debütál majd az új hiperautó

Ha szóba kerül az angol autó- vagy sportkocsigyártás neked sem az Ultima ugrik be elsőnek, pedig az 1980-as évek óta jelen van a piacon. Jelenleg három modelljük elérhető, de a legnagyobb figyelmet az új RS kapja.

A legerősebb változatban (LT5) egy 6,2 literes V8-as Chevrolet erőforrás található, amely 2,3 másodperc alatt éri el a 100 km/órás tempót álló helyzetből. Ehhez egy hatsebességes manuális sebességváltó csatlakozik, amit a Porsche gyárt. A végsebessége 400km/óra felett van limitálva, ami még sok is az 1 000 kg alatti kasztninak.

A középső modifikáció (LT4) motorházteteje alatt szintén a General Motorstól származó V8-as duruzsol az 1 020 lóerejével 2,5 másodperc alatt éri el a 100 km/órát. A váltó az összes modellben megegyezik, tehát ebbe is a Porsche által készített manuális egység található.

Ultima RS felülnézetből szétszedve

Az előzőkhez képest az alapmodell (LT1) 480 lóereje iszonyat kevésnek tűnik, pedig nem az. Ebben egy butított V8-as található, amely 3 másodperc alatt repíti 100 km/órára a 930 kilogrammos kasztnit.

Ami a külsőt illeti, korábbi endurance autók vonalait vették alapul mint például a Jaguar XJR-12. Igaz, minden arányosan le lett kicsinyítve. Elég csak oldalról nézni az autót vagy a hatalmas, középen rögzített hátsó szárnyat. De az orr rész kialakításában is visszaköszön a 80-as évek versenygépe.

Ultima RS oldalról

Ez mind a lehető legjobb aerodinamika elérése és a legtöbb leszorítóerő termelése miatt van. Az új Ultima RS Angliában közúti közlekedésre alkalmas, ennek fényében kérhetsz bele navigációs rendszert és légkondit is, na meg tolatókamerát.

Ha lábon vinnéd el a legközelebbi versenypályára, akkor jó szolgálatot tehet a hidraulikusan állítható felfüggesztés.

Ultima RS beltere

A gyártó gondol az európai vásárlókra is, így balkormányos változatot is készítenek belőle, de mivel országonként eltér a szabály, így nem garantálják, hogy mindenhol kaphat rendszámot a nem éppen boltba járós RS.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

Íme a 2020-as Lexus LC Convertible

Íme a 2020-as Lexus LC Convertible

Álcázás nélküli kémfotókon látható a gyártásba menő Lexus LC Convertible.

Tovább olvasom
Így megy 7 perces időt egy 488 Pista a Nürburgringen – VIDEÓ

Így megy 7 perces időt egy 488 Pista a Nürburgringen – VIDEÓ

A Ferrari szupersportautója keményen bevetette magát a Zöld Pokolba.

Tovább olvasom
Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Az Aventador SVR modellről egyelőre kevés a konkrétum.

Tovább olvasom
Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

V8-as erőforrással ás több mint 500 lóerővel érkezik a 2020-as Aston Martin Vantage Roadster.

Tovább olvasom