2019-ben érkezhet az első hibrid Ferrari

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke megerősítette, hogy 2019 végéig érkezhet az első hibrid széria.

A legendás olasz gyártó már most is teszteli a V8-as hibrid hajtóegységgel ellátott gépeket. Egy hagyományos hibridet szeretnének, mely megfelel a várakozásoknak, összehasonlítva a La Ferrari mozgásenergia-visszanyerő beállításával, melyet egyfajta kiegészítőként alkalmaztak, és elsősorban a teljesítményért volt felelős, mintsem a hatékonyság növeléséért.

Az egyelőre még nem világos, hogy a hibrid hajtóegység melyik modellben fog megjelenni. Az időzítés miatt arra lehet következtetni, hogy a Ferrari SUV lehet a befutó, melyet már most hatalmas érdeklődés övez, holott a bemutató csak jövőre várható.

Ferrari

Marchionne azt is elmondta, hogy a Ferrari a hibrid hajtóegységgel szeretné biztosítani, hogy megfeleljen a jövőben érkező Európa Uniós szén-dioxid kibocsátásra vonatkozó elvárásoknak.

„Az elektromos megoldásokat tanulmányozni fogjuk, és a lehető leghamarabb szeretnénk támaszkodni is rájuk”, tette hozzá a Ferrari vezére.

A Ferrari jelenleg mentesülhet a szén-dioxid szabályozások alól, mivel kevesebb, mint 10 000 autót gyárt évente.

„Amint ezt a határszámot átlépjük, foglalkoznunk kell a kérdéssel. A hibridek jelenthetik a megoldást, úgy érzem minden rendben lesz velük”, mondta Marchionne, bizakódan tekintve a jövő felé.

A legvalószínűbb az, hogy egy hálózatról tölthető hibrid rendszert hoznak majd létre, mely korlátozott mértékű, tisztán elektromos meghajtást és alacsonyabb szén-dioxid kibocsátást tesz lehetővé. Egy ilyen modell közvetlen vetélytársa lehet a Lamborghini Urusnak, mely szintén még ebben az évtizedben várható.

A teljesítmény és hatékonyság tekintetében nem lehet még többet tudni. Arra a kérdésre azonban, mely szerint a V12-es képest lehet-e hiányérzete az embernek a hibrid hajtóegységgel kapcsolatban Marchionne a következőket felelte: „Vezettek Önök valaha egy Ferrari hibridet? Amikor túl lesznek az első próbakörön, biztosra veszem, hogy nem fog hiányozni a V12-es motor.”

Marchionne mindezek mellett azt is megerősítette, hogy belsőégésű motorral ellátott autókat is gyártanak majd a jövőben, ám közben próbálják növelni érdekeltségüket a hibridek terén is.

Forrás:

Ajálott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom
Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

2021-ben érkezik pár újdonság.

Tovább olvasom