Híreink

404 lóerőt zsúfoltak a Fiat 500-ba

404 lóerőt zsúfoltak a Fiat 500-ba

Dátum: 2017-03-27

Nem mindennapi látványt nyújt a Pogea karbon csuklyás Abarth-ja

Úgy tűnik egy vérbeli sleeperrel van dolgunk, egy igazi aszfalt harcossal! A német Friedrichenshafenben található tuning cég legújabb alkotását mutatta be nem olyan rég, egy picurka olasz csődör személyében. A Pogea remek munkát végzett, teljesen átformálták a Fiat 500-ast.

Pogea Ares

„Annak érdekében, hogy tökéletes munkát végezzünk, kijelenthetem, hogy alig egy csavar maradt csak érintetlenül ezen a négy évig tartó fejlesztésen!” – mondta Eduard Pogea a cég alapítója. Köszönetet mondott még nyilatkozatában a Michelinnek és a Glasuritnak, valamint az Abarth mérnökének, Enrico Scaravellinek, akiknek a segítsége nélkül, nem jöhetett volna létre a méregzsák.

Pogea Ares

A hot hatch tökéletes választásnak tűnik városba, autópályára, versenypályára egyaránt. A szénszálas lökhárítók, motorháztető, tükrök és spoiler mind hozzájárulnak az autó sokszínű használhatóságához. Az 1.4 literes turbo motor 4 hengeréből hozták ki a 404 lóerőt és a 444 Nm nyomatékot. Ahhoz képest, hogy a gyári Abarth mindössze 160 lóerőt tud, ezt bőven túlszárnyalták.

Pogea Ares

A Pogea szerint a jármű 4,7 másodperc alatt teljesíti a 0-100-as sprintet, a végsebessége pedig 289 km/h, ami több mint elég ahhoz, hogy gyorsan juss el vele a munkába, szűk utcákon lavírozva. Ha pedig hétvégén úgy tartja kedved, megjárathatod valamelyik versenypályán is, igazi élményautó lehet bárki számára. A gyártó mindössze öt példányt készít, amik mind manuális váltóval lesznek elérhetőek. Az áruk átszámolva 19 millió forintra tehető.

Pogea Ares

Forrás:

Ajánlott híreink:

Vissza a cikkekhez