A Bugatti visszavenné a leggyorsabb sorozatgyártású autó címét

A Chiron következő változata az eddigieknél is gyorsabb lesz.

A Volkswagen-konszern kötelékébe tartozó francia autógyártó jelenlegi csúcsmodellje már most is elképesztő mutatókkal bír. A 8,0 literes, négy turbóval ellátott W16-os motorja 1500 lóerőt teljesít, a 0-100-as gyorsulást 2,4 másodperc alatt abszolválja, végsebessége pedig 420 km/óra. A legfontosabb cím azonban nem Bugatti modellé, hiszen a leggyorsabb sorozatgyártású autó jelenleg a Koenigsegg Agera RS 447 km/órás csúcstempóval.

A Bugatti vezetője, Stephan Winkelmann elmondta, hogy a Chiron következő kiadásának végsebessége akár 500 km/óra környékén is lehet, bár ennek a modellnek a bemutatására még sokat kell várni.

Bugatti Chiron elölről

„Elég sok a „ha” ebben a képletben. Ha lesz olyan gumigyártó, mely megfelelő terméket készít ehhez az autóhoz, valamint ha az anyagi befektetések is megtérülnek, akkor megcsinálhatjuk ezt az új kiadást is.”

Egy biztos, a Bugatti nem tervez elektromos hajtást adni ennek a járműnek, hibrid rendszerben sem gondolkodnak. Csakis a belsőégésű motor fejlesztésére koncentrálnak, mely valószínűleg az utolsó csiszolás lesz a W16-os blokkon. A jelenlegi Chiron végsebességét egyébként nem tesztelte hivatalosan a gyártó, az viszont már tény, hogy a Koenigsegg a leggyorsabb a világon a sorozatgyártású modellek közt.

Ez lehet a Bugatti legnagyobb motivációja jelen helyzetben, hiszen nem kis dicsőség egy olyan modellt kínálni, amely a legfürgébb az összes sportautó közül. A gyártó vezetője azt is hozzátette, hogy vagy kitolják a Chiron gyártási periódusát, vagy pedig egy másik modellbe ültetik át a W16-os motort. Ez az autó akár egy tető nélküli sportautó is lehet, ugyanis a vevők többször is követeltek már nyitható tetővel ellátott modellt.

Az autófanatikusok pedig nem is kívánhatnának mást, mint hogy a Bugatti az 500 km/órás Chiron mellett még a tető nélküli modellt is megcsinálná, akkor komoly fejtörést okozna a riválisoknak. Ehhez persze számos alkatrészt újra kell majd tervezni a Chiron esetében.

Ajánlott cikkek:

Forrás:

Szerző: Zeitler Mátyás

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom