Híreink

A csodálatosan analóg SCG 004S

SCG004S

Dátum: 2017-11-21

A Scuderia Cameron Glickenhaus egy aprócska cég, hatalmas ambíciókkal, mely szeretne lépést tartani a nagyokkal. A legfrissebb próbálkozása ebben az irányban egy 400,000 dolláros 650 lóerős, V8-as fenevad.

Scuderia Cameron Glickenhaus egy olyan cég, mely attól vált híressé, hogy célba vette az autóversenyzés történetének nürbugringi körrekordjának megdöntését. A vásárlók mehetnek versenyezni, mivel az autógyár beindította az új modell nagyüzemi gyártását.

SCG004S

A cég éppen most kapta meg a kis sorozatszámban gyártó autógyár címet az Egyesült Államok Autópálya Közlekedésbiztonsági Hivatalától (NHTSA), mely azt jelenti, hogy évente 325 autót gyárthat a szövetségi szabályozásoktól való félelem nélkül, melyeknek való megfelelés egy vagyonba kerülhet.

Ezzel az előnnyel a zsebében a Glickenhaus a GTE, GTLM és GT3 versenysorozatokat vette célba az SCG 004S modellel. Az “S” azt jelenti, hogy az autó az utakra készült.

Az 5000 köbcentis, 650 lóerős V8-as turbómotor 720 Nm nyomatékot szolgáltat a hátsókerekek irányába egy hatsebességes manuális sebességváltó segítségével.

SCG004S

A történet teljesen analóg mivolta imádni való. Csak a sofőr van, a nagy V8-as és néhány kövér hátsó kerék. Fogadni mernénk arra, hogy ez az autó sokkal lassabb, mint a McLaren 720S vagy a Ferrari 488 GTB a versenypályán, ám az is biztos, hogy sokkal szórakoztatóbb.

A 004S beljesében egy háromüléses megoldás került kialakításra, két ülés egymás mellett enyhén a vezetőülés mögé helyezve, ami azt jelenti, hogy a sofőr ül középen, ami ideális a versenykörülményekhez.

A karosszéria döntően karbonszálas, az autó súlya pedig kicsivel 1200 kg alatt lesz. Az autó gyorsaságát az aerodinamikai elemek növelik, többek között egy hosszú farokrész, integrált hátsó szárny és egy hatalmas diffúzor.

SCG004S

Az árak 400,000 dollártól (körülbelül 106 millió forinttól) kezdődnek, mely sokkal olcsóbbá teszi az amerikai modellt a 2 millió dolláros 003-mas olasz modellhez képest.

Forrás:

Carthrottle.com

Ajánlott cikkeink:

Vissza a cikkekhez