A hír igaz, jön a hibrid Mercedes-AMG GT 4-Door

Nem azért lesz hibrid, hogy ne fogyasszon sokat, hanem, hogy nagyon gyors legyen.

Az AMG és a Mercedes-Benz modelljei már egy ideje a nevükben is hangsúlyosan elkülönülnek egymástól. A „hétköznapi” típusok neve mindig Mercedes-Benzzel kezdődik és vannak a sportos verzióik, melyek manapság már Mercedes-AMG néven futnak. Az új elnevezési sémát egyébként 2015 óta alkalmazza a német autógyár. A GT 4-Doorból persze nem is létezik sima „Benz”, csak Mercedes-AMG. Ez két dolgot jelent, egyrészt nincs belőle AMG optikás sportmodell, másrészt pedig a gázpedál lenyomására minden esetben széles mosoly kerekedik az utasok arcára.

Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door elölről

Az AMG GT 4-Door esetében a belépőmodellt (szándékosan nem írok alapmodellt) a GT 43 jelenti, orrában a széles körben használt M256-os kódszámú 3,0 literes soros hathengeres turbómotorral és 367 lóerős teljesítménnyel. Gyorsulása 4,9 másodperc, végsebessége pedig 270 km/h. Ezek a számok egy évtizede még a csúcsmodellnek is büszkeségére váltak volna. A következő szintet a GT 53 jelenti, szintén az M256-os motorral, de ebben az esetben már 435 lóerővel, amit egy elektromos kompresszor segítségével ér el. Erejéből 4,5 másodperces sprintre és 285 km/h-ás végsebességre futja.

Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door oldalról

Akinek ekkora teljesítmény nem elegendő, választhatja a GT 63-at, melyet egy 4,0 literes V8-as biturbómotor (M177) mozgat mesés 585 lóerővel. A gyorsulása 100-ra mindössze 3,4 másodpercig tart, a vége pedig valahol 311 km/h-nál van. Mi sem természetesebb, hogy ez még nem a csúcsmodell, ugyanis létezik a GT 63 S is, amelyben ugyanez a V8-as erőforrás 639 lóerőt teljesít, mellyel 3,2 másodperc a sprint és 314 km/h a végsebesség. Erre a Mercedes-Benz bejelenti, hogy egy még erősebb verzió érkezik.

Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door hátulról

Ez lesz a hibrid modell, amelyben az elektromos motort (vagy motorokat) az AMG GT 63 S hajtásláncához kapcsolják majd. Csupán pletyka szintű információ, de ha minden igaz, ő lesz a GT 73, a legerősebb 4 ajtós GT, mely a Porsche Panamera Turbo S E-Hybridnek lesz közvetlen konkurense, de sejthetően erősebb és gyorsabb is lesz annál. Érdekes kontraszt, hogy a Földet megmentő alacsony károsanyag-kibocsátású hibrid technológia egyszerre képes a legvadabb és legelvetemültebb csúcsgépek hajtásláncaként is funkcionálni. Az új modell akár már 2020-ban debütálhat, árcéduláján várhatóan 70 millió forinthoz közelítő árral.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Ujj Péter

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom