A Manhart 850 lóerős Porschéjával feltépheted az aszfaltot

A 911-es 2,4 másodperc alatt van százon, és a Bugatti Divóval is felveszi a versenyt

A Porsche 911 Turbo – függetlenül az évjáratától – mindig is a világ legjobb sportautói közzé tartozott. És bár a legfrissebb 992-es generáció elindítása óta a 991.2 már egy „elavult” modellnek számít, a német Manhart Performance tuningműhelyben ezt nagyon másként gondolják. Az eredetileg BMW-k kihegyezésére specializálódott cég most TR850-es csomagjával egy teljesen új szintre emelte a 911-est.

A teljes pakkért – az adót nem számolva – mintegy 39 897,47 eurót (mai árfolyamon számolva közel 14,4 millió forintot) kell fizetni.

Ezért az összegért egy olyan teljesítménynövelő csomagot kapsz a Porschéhoz, melynek köszönhetően a kevésnek távolról sem nevezhető, 580 lóerős ménest 850 pacira duzzasztják. A forgatónyomatékot pedig a gyári 700 Newtonméterről 1090-re növelik. Mindezt egy 3,8 literes motorból. Hogy képes legyen megbirkózni ezzel a brutális teljesítménnyel, a hétsebességes, duplakuplungos PDK sebességváltót is továbbfejlesztették, így nem fogod az első elinduláskor gallyra vágni az egész erőforrást.

Manhart Porsche 911 Turbo TR850 háturlról

Manhart Porsche 911 Turbo TR850 részlet

A boxermotorból a forró gázok egy vadonatúj kipufogón keresztül távoznak. Kiválaszthatjuk, hogy a Manhart katalizátor nélküli, vagy a 200 cellás, katalizátoros leömlője kerüljön az autó alá. Utóbbit úgy tervezték, hogy jobb légáramlást biztosítson, csökkenjen a kipufogórendszer ellennyomása, így a két új turbófeltöltő is könnyebben jut levegőhöz. Érdekesség, hogy a Manhart Performance megtartotta a VTG (változó geometriájú turbó) rendszert, ami egyedinek számít a benzinmotorok között.

A módosítások eredményeként a 911 Turbo 2,4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből százra. Éppen annyi idő alatt, mint a lényegesen borsosabb árú Bugatti Divo, amelyből mindössze 40 darabot készítenek és már mindegyik gazdára talált. Pontosan 4,9 másodperccel később a Manhart TR850 eléri a 200 kilométer/órás tempót és meg sem áll, egészen 330-ig. Igaz, a Divo végsebessége 380 kilométer/óra, így ezen a téren némi hátrányban lehetünk.

alkatrészek a Manhart Porsche 911 Turbo TR850-hez

A még sportosabb megjelenésről és kezelhetőségről egy, a H&R által készített futómű gondoskodik, melynek köszönhetően 30 milliméterrel lehet lejjebb hangolni a 911-es hasmagasságát. Ehhez jönnek még az egyedi, mattfekete felnik, Michelin Pilot Sport 4 S gumikkal (elől 255/30 ZR21-es, hátul pedig 325/25 ZR21-es méretben), valamint a Manhart sárga fényezése, fekete versenycsíkokkal.

Igaz, az autó külső és belső megjelenése ízlés és/vagy igény szerint variálható.

Forrás:

Manhart

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

Kis csúszással érkezik a Mercedes-AMG One a vásárlókhoz

Kis csúszással érkezik a Mercedes-AMG One a vásárlókhoz

Az F1-es motorral hajtott hiperautó a Nürburgring abszolút körrekordját is megdöntheti.

Tovább olvasom
A Porsche 2022-ben kezdi a szintetikus üzemanyag gyártását

A Porsche 2022-ben kezdi a szintetikus üzemanyag gyártását

2026-ban már közel 550 millió litert állítanának elő az e-üzemanyagból Chilében.

Tovább olvasom
Az új főnök csökkentené a Mercedes-AMG paletta méretét

Az új főnök csökkentené a Mercedes-AMG paletta méretét

A jövőben szorosabbra fűznék az együttműködést a Forma-1-es motorokat gyártó HPP részleggel.

Tovább olvasom
Négy vadiúj, tisztán elektromos modell érkezését jelentette be a Lotus

Négy vadiúj, tisztán elektromos modell érkezését jelentette be a Lotus

A cég hamarosan elkészülő kínai gyárában évente 150 ezer autó fog készülni.

Tovább olvasom