A McLaren visszahozza az F1-es XP zöld színt!

A brit gyártó limitált kiadású, extravagáns színt használ a McLaren 570 GT modellhez

A limitált kiadású, extravagáns színek nem újkeletűek a szuperautók világában. A Porsche, a Ferrari, a Lamborghini és mások már évtizedek óta egyedi és vad színekkel rukkolnak elő. Elég csak megnéznünk a Verde Singh zöld színű Lamborghini Venenot. Ám kevés színnek van olyan különleges történelme, mint az XP zöldnek, amit a McLaren újra bemutatott.

McLaren 570 GT

A McLaren XP GT modelljén megjelenő XP zöld festéket másolva az új színt mindössze hat McLaren 570 GT coupera tervezte az MSO, azaz McLaren különleges műveletek osztálya. Mindegyik XP zöld autó belseje nyeregbarna bőr belsővel készült, az ülésekben zöld bőrberakással, valamint a varrások is zöldek. A belső teret egy különleges plakett teszi teljessé, mely az infotainment rendszer alatt, a sebességváltó burkolathoz van erősítve.

McLaren XP GT

Az MSO ezek után az autó külsejére koncentrált: a belső tér színével harmonizáló csíkok lesznek az első lökhárítón, oldalsó küszöbökön, ajtókereten, és hátsó diffúzoron. Ezek a panelek végső színe az XP zöld, vagy sötét palládium lesz. A McLaren egy szerény “Union Jack”-et (az Egyesült Királyság zászlója) is elhelyezett az ajtókon, tisztelegve ezzel az autó brit öröksége előtt.

“Mindegyik McLaren egy nagyon különleges jármű, ám mi azt is látjuk, hogy egyre növekvő számban vannak olyan vásárlók, akik arra vágynak, hogy olyan extra tulajdonságokkal, mint a szín vagy a forma, még inkább személyre tudják szabni az autójukat. Ezzel kívánjuk lehetővé tenni a McLaren tulajdonosoknak, hogy pontosan azt a McLarent kapjá meg, amit akarnak”, mondta Jolyon Nash, a McLaren kereskedelmi és marketing igazgatója egy kiadványban.

Az MSO folytatni fogja a limitált kiadású kollekciójat, hogy a vásárlók választási lehetőségeit tovább növeljék.

Az XP zöld szín csak az Egyesült Királyságban, Németországban és Hollandiában lesz elérhető, az 570 GT árát pedig mai árfolyamon számítva 28 305 dollárral, jelen állás szerint mintegy 7,2 millióval növeli, ami monumentálisnak mondható.

Hovatovább mindegyik MSO XP zöld 570 GT megkapja a GT fejlesztési csomagot, melyhez tartozik egy emelőszerkezet, tolatókamera, riasztó, Bowers&Wilkins hangrendszer, egy takaró és egy ötdarabos könnyűfémfelni szett. Ezekkel együtt az MSO XP zöld 570 GT induló ára 254 208 USD lesz, ami a pillanatnyi dollar árfolyammal kalkulálva 65 millió forintot jelent.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az elektromos Ferrari Breadvan koncepció a jövőt vetíti előre?

Az elektromos Ferrari Breadvan koncepció a jövőt vetíti előre?

A EV technológia egyelőre még nem elég kiforrott a sportkocsikhoz.

Tovább olvasom
Futurisztikus Lancia Stratos koncepció a modell 50. születésnapjára

Futurisztikus Lancia Stratos koncepció a modell 50. születésnapjára

A Fulvia, a 037-es, a Stratos és a Delta nyomdokain: Lancia L Concept Homage.

Tovább olvasom
Az új, 480 lóerős Ford Mustang Mach 1 világszerte elérhető lesz

Az új, 480 lóerős Ford Mustang Mach 1 világszerte elérhető lesz

17 év kihagyás után, a Bullitt erejével tér vissza a V8-as amerikai fenevad.

Tovább olvasom
Versenyzőlegenda fejleszti Gordon Murray T.50-es hiperautóját

Versenyzőlegenda fejleszti Gordon Murray T.50-es hiperautóját

Háromszoros Indy 500 győztes csatlakozott a tervezőgéniusz nagyratörő projektjéhez.

Tovább olvasom