A Stelviónál is nagyobb SUV jöhet

Az Alfa Romeo nem elégszik meg a közelmúltban piacra dobott divatterepjárójával, a jövőben egy termetesebb modell érkezhet

Az Alfa Romeo 2017-ben évben rukkolt elő első szabadidő-autójával, a Stelvióval, melyhez nagy reményeket fűznek, ám a legfrissebb információk szerint már egy nagy testvért is terveznek mellé. A Fiat-Chrysler égisze alá tartozó Alfa Romeótól a SUV szegmensbe történő, kissé elkésett belépése után egy még szegmentáltabb, extrább divatterepjárót várhatunk. A Stelvióból és a Giulia szedánból már ismert Giorgi platform biztosítja a márka legnagyobb gyártott autójának az alapot, melynél először alkalmazzák az elektromos hajtásláncot.

Alfa Romeo Stelvio

Az Alfa újdonsága versenybe szállhat majd az Audi Q7-tel, a BMW X5-tel, a Mercedes GLE-vel és a Volvo XC90-nel is, az autó típusjelzése egyelőre még ismeretlen. Az viszont már biztosra vehető, hogy a Stelvio platformjára épül, nyújtott tengelytávval és tágasabb beltérrel, illetve közel 200 kilogrammal nagyobb tömeggel fog rendelkezni. A Stelvio kabinja alapvetően a Giuliával megegyező jegyeket hordoz magában, valószínűleg a friss modell is hasonló képet ad majd az olaszosan letisztult formák és gombok mellett. Sőt, annak érdekében, hogy még inkább versenyben legyen a többi nagy prémiummárkával szemben, hétüléses kivitelben is elérhető lesz az olaszok nagyméretű SUV-ja.

Alfa Romeo Stelvio Interior

A súlynövekedéshez többek között a vadonatúj 48 voltos lágy-hibrid rendszer járul hozzá, melyet várhatóan egy 2 literes turbós négyhengeres benzinmotorral párosítanak össze az olaszok, ennek a fejlesztésnek az összteljesítménye 350-400 lóerő környékére tehető. A Stelvio 2 literes benzinmotorral is csodákat és vérpezsdítő dolgokat művel. Érdekes kérdés, hogy mire lesz képes ez a hibrid megoldás a sima, 280 lóerős benzinmotorral szerelt változathoz képest.

Alfa Romeo Stelvio

Az Alfa Romeo monumentális divatterepjárójára még biztosan kell várni 2 évet, valamikor 2020 magasságában fog bemutatkozni, ezt az Auto Expressnek adott interjúban Roberto Fedeli, a márka technikai vezetője erősítette meg.

Forrás:

HVG

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom