A Yamaha is ott lesz a Tokiói Autószalonon

Japán legnagyobb és a világ egyik legmeghatározóbb autókiállításán a Yamaha is képviseltetni fogja magát, olyan jövőbemutató technológiákkal, amiktől leesik az állad

A Yamaha egy tanulmányautóval készül a hamarosan kezdődő Tokiói Autószalonra. A leginkább motorjairól híres vállalat egyszer már 2 éve kint volt Japán legnagyobb autószalonján, 2015-ben a Sprots Ride tanulmányautójával, de ismét meg akarja mutatni, nem csak a kétkerekűek terén tud maradandót alkotni.

A Sport Ride konceptautó egy ultrakönnyű kétüléses sportautó volt, amit az iStream, Gordon Murray dizájner cége tervezett. Gordon neve, ha máshonnan nem is, onnan ismerős lehet, hogy ő volt a dizájnere a McLaren F1-nek. A gyártás során a lehető legkiterjedtebb módokon alkalmazták a szénszálas alkatrészeket, ez állítólag a gyártási költségeket is drasztikusan csökkentette.

Yamaha tanulmányautó a Tokiói Autószalonon

Az iStream platform egy könnyű, de egyben nagyon erős alváz, amelyre többféle többféle karosszériához igazodhat azáltal, hogy a különböző kompozit panelek révén kapcsolódik a vázhoz.

A Sport Ride tanulmányautó alig 750 kilót nyom, miközben alig 3,9 méter hosszú, így mind súlyával, mind méretével körülbelül a Lotus Exige-dzsel lehet egy kategóriába sorolni.

Yamaha Sport Ride tanulmányautó

A most bemutatásra kerülő tanulmányautóról egyelőre még nincs túl sok információ, de elképzelhetőnek tartják, hogy a Yamaha Motiv tanulmányautóban is használt ezer köbcentis, háromhengeres turbós motor egy áthangolt változatát használnák. A Motiv csakúgy, mint a Sport Ride az iStream platformra épül.

És hogy mivel készül még a Yamaha a világ egyik legnagyobb autókiállítására?

Lesz ott még motorozó robot (Motobot), egy négykerekű elektromos jármű – ami még távol áll attól, hogy autónak lehessen nevezni. De lehet majd látni tőlük egy nagyon futurisztikus motor-prototípust is, ami mintha egy science-fiction filmből pattant volna elő.

Motobot önvezető robot a Yamahától

A Motobot egy robot, amelyet úgy terveztek, hogy képes legyen használni átalakítás nélkül bármilyen motort. Elsődleges célként 198 km/h-s átlagsebességet szeretnének vele még az idén, 2017-ben elérni, de második fázisban már jócskán szeretnék javítani az eredményen. Mire a fejlesztés befejeződik, a Motobot önállóan képes lesz jobb eredményt produkálni a versenyzőknél is.

A Tokiói Autószalon a hónap végén, 2017. október 25-én fog kezdődni, a kiállítás november 5-éig tart.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom
Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

2021-ben érkezik pár újdonság.

Tovább olvasom