Az Aston Martin DBX egy 550 lóerős V8 motorral érkezik

Az Aston Martin megerősítette a decemberben debütáló DBX crossover hajtásláncát.

Az Aston Martin bejelentette, hogy a Bentley Bentayga riválisának szánt DBX-et ugyanaz a Mercedes-AMG által beszerelt egység hajtja majd, amely a Vantage-ben és a DB11-ben is megtalálható. Vagyis a 4 literes, V8-as, twin-turbós erőforrás lapul majd a motorháztető alatt.

Az említett két modellben ez az egység 509 lóerő leadására képes, ez a DBX esetében 550-re emelkedik. A legjobban teljesítő Aston V8 700 Nm nyomatékot ad majd le a DBX-ben, ez a korábbinál 25 Nm-rel több.

Az Aston Martin DBX prototípusa hátulról fotózva menetközben

Az Aston még nem fedte fel az autó teljesítményére vonatkozó statisztikák egészét, de az igényekre való tekintettel, az biztos, hogy a végsebessége meghaladja majd a 290 km/órát. A gyártó azt állítja, hogy a DBX az eddigi legátfogóbb tesztrendszeren ment keresztül és azt állítják, hogy a Nürburgring Nordschleifén többször is nyolc perc alatti köridőt futott.

További érdekesség, hogy a Vantage-hez hasonló kanyarsebességgel és a DBS Superleggerához hasonló fékteljesítménnyel bír.

Az Aston Martin DBX prototípusának beltere

"Nagyon aprólékosan és odafigyelve végeztük a munkánkat annak biztosítása érdekében, hogy ennek a 4 literes twin-turbós V8 erőforrásnak a kalibrálása és hangolása egyaránt megfeleljen a hétköznapi használhatóságnak és a SUV tulajdonosok elvárásainak is. Ezeket hihetetlen dinamikával kapcsolatuk össze, hogy még vonzóbb legyen"- mondta Matt Becker főmérnök.

Az Aston Martin DBX SUV elölről fotózva menetközben

Várhatóan a V8 mellett az Aston később egy twin-turbós V12-essel is kínálja majd a DBX-et, majd 2020 után érkezik a hibrid változat is. A kémfotókon látszik, hogy a DBX prototípusának belsejében több kapcsoló és kezelőszerv hasonlít a Mercedesekben használtakkal, amelyeket az Aston Martinra jellemző egyedi anyagokkal egészítenek ki, hasonlóan az autógyártó meglévő modelljeihez.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Íme a 2020-as Lexus LC Convertible

Íme a 2020-as Lexus LC Convertible

Álcázás nélküli kémfotókon látható a gyártásba menő Lexus LC Convertible.

Tovább olvasom
Így megy 7 perces időt egy 488 Pista a Nürburgringen – VIDEÓ

Így megy 7 perces időt egy 488 Pista a Nürburgringen – VIDEÓ

A Ferrari szupersportautója keményen bevetette magát a Zöld Pokolba.

Tovább olvasom
Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Az Aventador SVR modellről egyelőre kevés a konkrétum.

Tovább olvasom
Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

V8-as erőforrással ás több mint 500 lóerővel érkezik a 2020-as Aston Martin Vantage Roadster.

Tovább olvasom