Az új, 480 lóerős Ford Mustang Mach 1 világszerte elérhető lesz

17 év kihagyás után, a Bullitt erejével tér vissza a V8-as amerikai fenevad.

A Ford hivatalosan is megerősítette, hogy a 2021-es Mustang Mach 1-es világszerte elérhető lesz a rajongók számára.

Azt követően, hogy az amerikai cég nyugdíjazza a Shelby GT350-et és a GT350R-t, a helyükön keletkező űrt a tervek szerint a Mustang Mach 1-es fogja betölteni. Csupán az észak-amerikai vásárlóknak adatott meg a lehetőség, hogy megtapasztalják, mire is képes a két GT350-es modell, szóval ez alapján kimondottan jó hír, hogy a Ford világszerte elérhetővé teszi a Mach 1-est.

A Ford Authority oldal – hivatalos gyári forrásokra hivatkozva – számolt be a hírről, mondván a Ford tervei között szerepel, hogy a Mustang Mach 1-est globálisan szeretnék forgalmazni. Ám azt nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan mely országokban, mely piacokon lesz elérhető az autó Észak-Amerikán kívül. Néhány hónappal ezelőtt a brit Which Car oldal közölt kémfotókat egy jobbkormányos prototípusról, amely arra enged következtetni, hogy Ausztráliában és az Egyesült Királyságban biztosan elérhető lesz a modell. Így, bár hivatalosan még nem erősítették meg, de nagyon meg lennénk lepve, ha Európába nem jutna az autóból.

egy első generációs és egy 2021-es Ford Mustang Mach 1-es egymás mellett szemből

Az első Mach 1-es Mustangot még 1968 augusztusában mutatta be a Ford és az 1969-es modellévtől kezdték forgalmazni, és egészen 1978-ig gyártották. A harmadik generációs Mustang érkezésével azonban megszűnt – legalábbis egy időre – a Mach 1-es kivitel. Bár 2003-ban ismét felkerült a Ford palettájára, egy évvel később az újabb generációváltás újra parkolópályára száműzte a Mach 1-est, hogy aztán 17 év kényszerű pihenés után 2021-ben térjen vissza.

A Ford először még a Mach 1-es júniusi bemutatóján utalt arra, hogy terveik között szerepel világszerte elérhetővé tenni a modellt.

Ez azon különleges Mustangok egyike, amely tényleg mosolyt csal a tulajdonosok és a rajongók arcára. Köztük az enyémre is. Szóval sosem volt még ilyen jó alkalom, hogy visszahozzuk a Mach 1-est és globális szinten értékesítsük.” – árulta el Jim Farley, a Ford vezérigazgatója egy közleményben.

A Mustang Mach 1-est egy 5 literes, V8-as Coyote motor hajtja, amely a módosításoknak köszönhetően 480 lóerős teljesítményt és 569 newtonémter forgatónyomatékot képes leadni. Pontosan ugyanolyan értékeket, mint a Bullitt. Amennyiben nálunk is forgalmazni fogják, választhatunk, hogy a dübörgő V8-ashoz egy hatsebességes, Tremac kéziváltót kérhetünk rev-match funkcióval, vagy egy 10 sebességes automatát.

két első generációs Ford Mustang Mach 1 fog közre egy 2021-es Mach 1-est, menet közben

Forrás:

Carscoops

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Lamborghini Aventador utódjában is marad a V12-es szívómotor

A Lamborghini Aventador utódjában is marad a V12-es szívómotor

A Siánhoz hasonlóan egy hibrid rendszer is segíti majd a hajtást.

Tovább olvasom
Ezért nem készült el soha a BMW i8 462 lóerős, Alpina változata

Ezért nem készült el soha a BMW i8 462 lóerős, Alpina változata

A négyhengeres motor használata tengernyi problémát okozott.

Tovább olvasom
720 lóerőt présel ki a Novitec a McLaren 620R-ből

720 lóerőt présel ki a Novitec a McLaren 620R-ből

Némi átalakítással hozzácsaptak még 100 lovat a méneshez.

Tovább olvasom
A Ferrari Purosangue elkészítése nagyobb kihívás, mint az SF90 volt

A Ferrari Purosangue elkészítése nagyobb kihívás, mint az SF90 volt

A maranellóiak első SUV-ja sokkal bonyolultabb, mint azt elsőre gondolták volna.

Tovább olvasom