Az új RS3 lényegesen gyorsabb, mint az Audi állítja

Jobb 0-100-as sprintidőre képes, mint egy V12-es Ferrari Enzo.

Bár az új Audi RS3 motorjában csak feleannyi henger dolgozik, mint az Audi Sport csúcsmodelljében, a V10-es motorral szerelt R8-ban, mégis a kompakt modell éppolyan kiváló 0-100-as sprintidővel rendelkezik, mint a sportautó.

Az Auditography YouTube-csatorna lehetőséget kapott arra, hogy kipróbálja a 2022-es RS3 szedánt, és ha már ott voltak, megnézték, milyen gyorsulásra képes a 2,5 literes, turbófeltöltős motorral szerelt négykarikás modell. A hivatalos gyári adatok alapján az RS3-nak 3,8 másodperc szükséges, hogy álló helyzetből indulva elérje a 100 kilométer/órás tempót, azonban a valóságban ennél lényegesen jobban teljesít.

Az új RS3-nak ehhez csupán 3,1 másodpercre volt szüksége, vagyis 7 tizeddel kevesebbre, mint az Audi által hivatalosan közzétett eredmény. Köztudott, hogy a német prémiumgyártók szándékosan rosszabb adatokat adnak meg nagyteljesítményű modelljeikkel kapcsolatban, de ekkora különbség mindenképpen meglepő.

2022-es Audi RS3 szemből

2022-es Audi RS3 utastere

Természetesen a gyorsulás nem minden. A 400 lóerős és 500 newtonméteres produkció, a nyomatékvektorálás és a drift üzemmód révén az RS3 kimagaslik kategóriájából. Olyannyira, hogy az új RS3 teljesítette a legjobb köridőt a Nürburgringen a sorozatgyártású kompakt modellek között.

Az AMG már javában készül az A45/CLA 45 ráncfelvarrásával, így érdekes lesz látni, vajon sikerül-e a Mercedesnek borsot törni az Audi RS3 orra alá. Talán a belső égésű motorok napjai meg vannak számlálva, addig azonban a gyártók mindent elkövetnek, hogy izgalmasabbnál izgalmasabb autókkal kápráztassanak el bennünket.

Forrás:

Motor1

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A német gyártó pénzügyi igazgatója szerint a villanyautókban nagyobb potenciál rejlik, mint a belső égésű motorral hajtott járművekben.

Tovább olvasom
Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Az olasz gyártó ráncfelvarrást eszközölt az alapmodellen, a speciális verzió 2023-ban érkezhet, és akár az 1000 lóerős teljesítményt is átlépheti.

Tovább olvasom
Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

A sportautó hajtásláncának szívét egy V8-as vagy V10-es motor adja majd.

Tovább olvasom
A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A luxus SUV utastere megszámlálhatatlanul sok módon szabható a vásárlók igényeire.

Tovább olvasom