Bemutatták legizmosabb E-osztályt

2017-ben érkezik a Mercedes-AMG E 63, két teljesítményszinttel és új összkerék hajtás rendszerrel

Az új E 63 kétféle teljesítmény szinttel lesz elérhető, a ”sima” E 63 571LE, míg az E 63 S 612 LE lesz. Nagy a verseny a piacon, az Audi RS6 605LE-t kínál, a hamarosan bemutatásra kerülő új M5 pedig 630LE lesz, de az RS6 csak Avant-ként érhető el, az M5 meg csak szedánként, a Mercedes az egyetlen a csapatban, ami mind kettő karosszéria változattal rendelhető lesz. Az E 63 sedan bevezetése 2017 márciusára várható, a kombi verzió a Mercedestől megszokottan egy későbbi időpontban lesz bemutatva.

Mercedes-AMG E 63

Kívülről is szembetűnőek a változások az alapmodellhez képest. Szemben állva azonnal bevonzza az ember szemét a két hatalmas légbeömlő és az AMG modellhez tervezett új hűtőmaszk. Kerék járati ívek összesen 17mm-t szélesedtek, ami nem csak optikai trükk, elengedhetetlen volt a szélesebb nyomtávhoz. Az új sportszedán kizárólag 4MATIC+ összkerék hajtással lesz elérhető, eddig csak az Audinál volt ilyen opció, viszont a piac ezt diktálja, sokan félnek a klasszikus hátsókerék hajtástól, erre már a BMW is rájött és az új M5 is rendhagyóan rendelhető lesz opcionális xDrive összkerék hajtással is.

Mercedes-AMG E 63

A belső tér változásai az új E-osztályban az alapmodellhez képest a részletekben keresendőek. Az alapfelszereltség részét képzi például a teljesen digitális műszerfal, az alul csapott AMG sportkormány és a sportülések, emellett opcionálisan rendelhetőek a kiváló oldaltartást és kényelmet kínáló AMG Performance ülések is. Az erősebb E 63 S-nek emellett a műszerfalt is bőr borítja, a kormány közép 12 óránál jelölve van és köridőmérőt is tartalmaz.

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom