Dizájn és teljesítmény terén is megújult a Lexus NX

A Lexus szinte teljesen átformálta az új városi terepjáróját, a fejlett biztonsági csomag alapfelszereltségnek számít majd

A japánok átrajzolták az első lökhárítót, frissítették a felső részét a hűtőrácsnak, új, függőleges elemek alkotják a rács belső részét, a ködlámpák pedig a lökhárító sarkára költöztek. A hátsó fertályon a Lexus bővített a lökhárítón, hosszabbra szabta a lámpákat, nagyobbak lettek a kipufogóvégek. A csomagtér ajtó nyitásához és csukásához elég csak a lábfejedet elhúzni a lökhárító alatt.

lexus nx

Az autó belsejében egy 26 cm-es kijelző meredezik, egyszerűbb HVAC vezérlővel. A középkonzolon elhelyezkedő touchpad nagyobb, mint korábban, a kartámaszt is átformálták a kényelem érdekében. Fémből készült elemekkel dobták fel a kabint, köztük a váltógombbal és a kilincsekkel.

2018 Lexus NX dashboard

A simább futás és kezelhetőség érdekében a Lexus új, adaptív változó felfüggesztéssel látta el az autót, ugyan azzal a rendszerrel, mint az LC 500-at. Hatékonyabb lengéscsillapítók, rugók és stabilizátor rudak, az új NX a gyártó szerint kisebb szögben képes megfordulni. Az erő a már ismert 2.0 literes turbós négyhengeresből érkezik, ez a motor található az NX200t-ben és az NX300-ban is. A hibrideknek meghagyták az NX300h jelölést, 2.5 literes motor párosul egy elektromotorral. Az atlétikusabb NX F Sport 2018-ban érkezhet majd.

2018 Lexus NX

A 2018-as NX-ben alapfelszereltségnek fog számítani a Lexus Safety System + biztonsági csomag, amely magába foglalja az ütközés megelőző rendszert, adaptív sebességszabályozást, sávtartó rendszert és automata fényszórókat. Az új Lexus NX várhatóan ősszel kerül majd az autószalonokba.

Forrás:

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom