Döntött a Porsche jövőjéről a Volkswagen-csoport

A kérdés az volt, hogy tőzsdére viszik-e a patinás márkát.

Idén nyáron már napvilágot láttak a Volkswagen-csoport tervei, melyek arról szóltak, hogy esetleg tőzsdére vihetik a Porschét. A patinás márka értékét 55 és 110 milliárd dollár közé lőtték be, ami a becslések szerint meghaladja a teljes VW konszern értékét. A lépésnek köszönhetően a Volkswagen jelentős összeget fordíthatna a grandiózus elektromos autós terveire, másrészt azonban egy ilyen világhírű márkát, mint a Porsche nehezen enged ki az ember kezéből. Érdekes egy helyzet ez, ám sajtóértesülések alapján a VW vezetősége már döntött a kérdésben.

A Bloomberg információi szerint Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója megerősítette, jelenleg nem tervezik tőzsdére vinni a Porschét.

„Most eléggé jól állunk a prémium szegmensben, nincs okunk a változtatásra. Jelenleg nem tervezzük egyik márkánk eladását sem” – nyilatkozta a VW Csoport első embere.

A következő öt évben a német vállalat 84 milliárd dolláros beruházást fordítana új technológiák fejlesztésére, melyek között a teljesen önvezető rendszer kialakítása, valamint jelentős szoftverfejlesztések is szerepelnek. A VW számításai szerint a forrás előteremtéséhez nincs szükség arra, hogy tőzsdére vigyék a Porschét. Arno Antlitz, a csoport pénzügyi igazgatója úgy véli, a jelenlegi befektetéseikkel is képesek lesznek megfelelő pénzforgalmat generálni, a célok eléréséhez azonban szükség lesz még némi költségcsökkentésre is.

Porsche Taycan Turbo S

A 2019-ben bemutatott Taycanek köszönhetően a Porsche nagymértékben hozzájárult a Volkswagen villanyautós célkitűzéseinek teljesüléséhez. A Porsche Macan tisztán elektromos változatát jövőre ígérik, amit egy szintén villanyosított Cayenne követhet a piacon. A hírek szerint a következő generációs 718 Boxster és Cayman modellek szintén búcsút intenek a belső égésű motornak.

Felröppent, hogy a Porsche és az Audi akár rivalizálásba is kezdhetnek egymással, ám a Volkswagen-csoport vezetősége szerint erre nem kerülhet sor. A Porsche továbbra is a teljesítményre összpontosít majd, az Audi pedig a vállalat technológiai zászlóshajójaként fog működni.

Forrás:

CarBuzz

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A német gyártó pénzügyi igazgatója szerint a villanyautókban nagyobb potenciál rejlik, mint a belső égésű motorral hajtott járművekben.

Tovább olvasom
Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Az olasz gyártó ráncfelvarrást eszközölt az alapmodellen, a speciális verzió 2023-ban érkezhet, és akár az 1000 lóerős teljesítményt is átlépheti.

Tovább olvasom
Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

A sportautó hajtásláncának szívét egy V8-as vagy V10-es motor adja majd.

Tovább olvasom
A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A luxus SUV utastere megszámlálhatatlanul sok módon szabható a vásárlók igényeire.

Tovább olvasom