Elektromos izom gyorsulási versenyre – Chevrolet eCOPO Camaro

A Chevrolet bemutatta a 2019-es Camarót. Az elektromos autó is emléket állít a Camaro 50 éves versenyszellemének

A 2018-as Las Vegas-i SEMA Autószalonon a Chevrolet bemutatta legújabb Camaro modelljeit. A 2019-es modell emléket állít az izomautó jövőre 50 éves örökségének.

1969 Chevrolet Camaro COPO, kék, előlnézet, balról

Az új Camaro COPO részleteiben hasonlít az 1969-es szériára, pl. kérhető lesz az eredeti Laguna Blue festéssel. További retro elem a megújult grafika, krómozott szelepházak és fekete szívócsonkok.

3 Chevrolet Camaro, középen 1969 Chevrolet Camaro, oldalra 2 új COPO és eCOPO

Ahogy korábbi esetekben is történt, a Chevrolet ez alkalommal is csak 69 példányt fog legyártani, utalva az eredeti Camaro 1969-es kiadására.

Az amerikai nagyvállalat kihasználta az alkalmat, a belsőégésű motorral felszerelt autók mellett bemutatta a Camaro elektromos tanulmányautóját és a Corvette ZR1 755 lóerős V8-as motorját.

A motorok palettája elektromos motorral bővült. A 2,65 literes, 350 lóerős és 6,2 literes, 350 lóerős V8-as duóval párhuzamosan bemutatott elektromos tanulmányautóját. 700 lóerős lenne, ha gyártásra kerülne a sor. A 800 voltos motort a népszerű gyorsulási versenyek ihlették.

Chevrolet Camaro eCOPO, kék, oldalnézet

Az akku fejlesztése egy közös projekt volt a General Motors és az elektromos autók versenyének világában már tapasztalt Hancock and Lane Racing között. Az autó töltése jelentősen gyorsabb, mint pl. a Pontiac Firebirdé, így nem kell a pályán töltéssel időt vesztegetni.

Az eCOPO elektromos motorja egy hagyományos automata váltóhoz csatlakozik, ami megegyezik a belsőégésű COPO változatéval. A 800 volt négy darab 200 voltos akkuból áll össze, darabja majdnem 80 kilós. A súlyelosztás érdekében 1 került a pótkerék, 2 a hátsó ülések helyére, míg egy a hátsó tengelyre lett szerelve.

2019 Chevrolet Camaro COPO, kék, előlnézet

A Chevrolet már felfigyelt az elektromos üzemű sportautókban rejlő piaci résre. Ezt kihasználva akarja népszerűsíteni típusait, megtartva a ma is használatos technika egy részét. Hogy milyen is lesz az eCOPO végleges, piaci modellje, még nem lehet biztosan tudni. A jubileumi darab viszont biztosan nagy sikernek fog örvendeni limitált példányszáma és felmenői miatt.

Ajánlott cikkek:

Forrás:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom