Érkeznek a BMW X5 és X6 legdurvább változatai

Ha az 50i vagy az 50d sem elég, akkor itt a BMW X5 M és X6 M, valamint ezek Competition verziói

Bivalyerős bejelentéssel készültek a bajorok ezen a héten, ugyanis bemutatták a BMW X5 M, X5 M Competition, X6 M és X6 M Competition modelleket. Aki nem tudná, a SAV a Sports Activity Vehicle, a SAC pedig a Sport Activity Coupét takarja a BMW-nél. Most ezen szegmens képviselői is megkapták a V8-as benzinmotort a 625 lóerős teljesítménnyel, hiszen továbbra is a szabadidő-autó kategória tartja lendületben a piacot, nem maradhattak ki a 2,3 tonnás batárok sem a sorból.

BMW X5 M

A 4,4 literes, duplaturbós motor más ismerős lehet az M5-ből, az alap X5 M és X6 M 600 lóerőt és 750 Nm-es maximális nyomatékot mutat és 3,9 másodperc alatt érik el a százat. Akinek ez nem volna elég, az a Competition kivitelekkel 625 lóerőt kap és kemény 1 tizeddel, tehát 3,8 másodperccel gyorsabban érheti el a 100 km/h-t.

BMW X6 M

M-specifikus adaptív futómű, plusz merevítések a karosszérián, elektronikusan vezérelt lengéscsillapítók, aktív borulásgátló igyekszik stabilan tartani a megemelt bódékat, amik 21 vagy akár 22 colos kerekeken gurulnak. A megállásról elöl 395 mm-es, hátul 380-as tárcsák gondoskodnak.

BMW X5 M

A gyártó 12-13 liter körüli fogyasztási értékeket ígér papíron, amit a két tonna feletti, összkerekes, nyolcfokozatú automatával szerelt, nem túl áramvonalas termék könnyűszerrel túllép. Az Európai Unióban meghatározott 95 g/km-es szén-dioxid-kibocsátási átlagot a 291-296 g/km-es értékkel jócskán meghaladják a modellek, így aki igényt tart rá, annak rendesen meg kell fizetnie az árát az öreg kontinensen, hiszen Amerikában 8-10 millió forinttal olcsóbban hozzájuk lehet majd jutni.

BMW X5 M

A BMW X5 M, a BMW X6 M és a két Competition modell 2019 novemberében, a Los Angeles-i Autószalonon ünnepli világpremierjét, piaci bevezetésük pedig 2020 áprilisában veszi kezdetét.

BMW X6 M

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Íme a 2020-as Lexus LC Convertible

Íme a 2020-as Lexus LC Convertible

Álcázás nélküli kémfotókon látható a gyártásba menő Lexus LC Convertible.

Tovább olvasom
Így megy 7 perces időt egy 488 Pista a Nürburgringen – VIDEÓ

Így megy 7 perces időt egy 488 Pista a Nürburgringen – VIDEÓ

A Ferrari szupersportautója keményen bevetette magát a Zöld Pokolba.

Tovább olvasom
Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Az Aventador SVR modellről egyelőre kevés a konkrétum.

Tovább olvasom
Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

V8-as erőforrással ás több mint 500 lóerővel érkezik a 2020-as Aston Martin Vantage Roadster.

Tovább olvasom