Futurisztikus Lancia Stratos koncepció a modell 50. születésnapjára

A Fulvia, a 037-es, a Stratos és a Delta nyomdokain: Lancia L Concept Homage.

Manapság a Lancia már csak halovány árnyéka korábbi önmagának. Az olasz gyártónak jelenleg egyetlen modell található a palettáján, az Ypsilon szupermini, amit kizárólag Olaszországban forgalmaznak. Ám voltak idők – nem is olyan rég –, mikor a torinói cég olyan legendás raliautókat épített, mint a Fulvia, a 037-es, a Stratos vagy a Delta.

Természetesen voltak próbálkozások a Delta és a Stratos modernizált, a 21. század sztenderdjeinek megfelelő változatának elkészítésére. Ilyen volt a Ferrari F430 alapjaira, a Manufattura Automobili Torino által készített Új Stratos és a Lancia Delta Futurista is. De egyik projekt mögé sem állt oda a Lancia.

Lancia L Concept Homage szemből

Az olasz gyártó terveiről nem sokat lehet tudni. Az azonban tény, hogy egyetlen, kizárólag belpiacosként forgalmazott modellel nem lehet hosszú távra tervezni. Azt azonban mindig igyekeznek kihangsúlyozni, hogy nem fontolgatják a Stratos feltámasztását. Ennek ellenére – vagy lehet, hogy éppen ezért – időről időre felbukkannak lelkes autórajongók, mint amilyen Guilherme Arauio is, és megmutatják, milyen lehetne a Lancia 21. századi sportkocsija.

A Lancia L Concept Homage névre keresztelt, retró stílusú szupersportautó-koncepció igazán megér egy misét. A formatervet az 1970-ben bemutatott Stratos Zero Concept és a klasszikus Stratos ihlette. Arauio tervében az autó jellegzetes alakját ötvözi az olyan modern dizájnelemekkel, mint a Stratos eredeti bukólámpáit felváltó vékony, háromszög alakú LED-fényszórók, vagy a hatalmas, ívbe hajlított, körbefutó szélvédő. A karosszéria is alapos modernizáláson esett át, sokkal sportosabb, markánsabb kialakítást kapott. Az koncepció agresszív megjelenését szolgálja a tetőn elhelyezett légbeömlő, a brutális hátsó légterelő, az első splitter és a számottevően megnövelt, brutális sárvédőívek.

Lancia L Concept Homage oldalról

Lancia L Concept Homage szemből

Ez az én értelmezésem, én így képzelem el a mai világban a márka sportautóját. Mindezt a kocsi hagyományait és pedigréjét megtartva, de az ékformában rejlő új lehetőségek és az egyszerű grafikai megoldások ötvözésével.” – magyarázta a művész.

Nem véletlen, hogy a koncepció egy jeles évforduló alkalmával lát napvilágot. Ugyanis idén 50 éve, hogy az 1970-es Torniói Autószalonon lerántották a leplet a Bertone főtervezője, Marcello Gandini által tervezett, eredeti Zero Conceptről. A Stratos egy évvel később mutatkozott be és 1973-ban kezdték meg a gyártását. A pontos szám nem ismert, de az általánosan elfogadott álláspont az, hogy 1978-ig nagyjából mindössze 492 darab készült el belőle. Így is, az ékalakú Lancia minden idők egyik legsikeresebb és legmeghatározóbb raliautójává vált.

Lancia L Concept Homage hátulról

Arauio azzal kapcsolatban nem nyilatkozott, hogy milyen motort képzelt el a víziójában megjelenő Lancia Stratos koncepció gépteteje alá. Az eredetiben és a rali változatban is ugyanaz a V6-os, 2,4 literes, Ferrari Dino erőforrás dolgozott. A különbség mindössze az volt, hogy az utcai változatot lebutították kissé, így csupán 188 lóerőt és 225 newtonméter forgatónyomatékot produkál.

Mindenképpen lenne értelme, és hatalmas húzás lenne, ha a Lancia valamilyen formában feltámasztaná a legendás Stratost. Hogy erre érdemes lehetne Guilherme Arauio koncepciója? Azt mindenki döntse el ízlése szerint. Addig is be kell érnünk a Manifattura Automobili Torino által készített Új Stratosszal.


Forrás:

Carbuzz

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Lamborghini Aventador utódjában is marad a V12-es szívómotor

A Lamborghini Aventador utódjában is marad a V12-es szívómotor

A Siánhoz hasonlóan egy hibrid rendszer is segíti majd a hajtást.

Tovább olvasom
Ezért nem készült el soha a BMW i8 462 lóerős, Alpina változata

Ezért nem készült el soha a BMW i8 462 lóerős, Alpina változata

A négyhengeres motor használata tengernyi problémát okozott.

Tovább olvasom
720 lóerőt présel ki a Novitec a McLaren 620R-ből

720 lóerőt présel ki a Novitec a McLaren 620R-ből

Némi átalakítással hozzácsaptak még 100 lovat a méneshez.

Tovább olvasom
A Ferrari Purosangue elkészítése nagyobb kihívás, mint az SF90 volt

A Ferrari Purosangue elkészítése nagyobb kihívás, mint az SF90 volt

A maranellóiak első SUV-ja sokkal bonyolultabb, mint azt elsőre gondolták volna.

Tovább olvasom