GR HV Sports Concept a Toyotától

Érdekes tanulmányautóval áll elő a Tokiói Autószalonon a Toyota: a GR HV Sports Conceptben annak ellenére, hogy hibrid, rendes hatos botváltó lesz, némi csavarral

Szinte az összes, magára valamit is adó nagy autógyár bejelentette, hogy 2020 és 2025 között valamilyen úton módon becsempészik az elektromos hajtást az elkövetkező modelljeikbe. Ez persze jót tesz a környezetnek azáltal, hogy csökkenti a károsanyag-kibocsátást, na de mi lesz azokkal, akik a vezetési élményért vennének autót?

Nekik talán valami mentsvárat jelenthet a Toyota GR HV Sports tanulmányautó, amiben egy érdekes megoldással állt elő a japán gyártó.

Toyota GR HV Sports Concept botváltóval

Első ránézésre, a Toyota GR HV Sports egy átalakított GT86, pusztán az elejét és a hátulját dolgozták át egy kicsit, amit állítólag a TS050 hibrid versenyautójuk ihletett, ugyanúgy, ahogy a fekete matt fényezést is. A karosszéria alatt is inkább a TS050 hibrid-technológiája dominál, de a targa tető sokat dob rajta!

De ami a GR HV-t igazán különlegessé teszi, az az utastérben van. Ugyanis nyomógombos az automataváltója, de ha szeretnéd, hatsebességes manuálisként is kezelheted! Jó, persze ez csak illúzió, hiszen nem kell kuplungolnod és a működési elve alapján se manuális a váltó, de talán még ez tudja a leginkább átültetni az érzést hibridautóba, milyen is váltani.

Toyota GR HV Sports Concept manuálisnak tűnő váltóval

Ugyanennek a váltónak a gombja tartalmazza az indításgombot is, amitől még egy kis vadászgép-hatást is kelt az egész. Az utókor majd eldönti, hogy bugyuta próbálkozás ez, vagy egy előremutató design-fejlesztés. Vagyis nem olyan biztos, ugyanis egyelőre nincs semmilyen utalás arra, hogy sorozatgyártásba is átültetnék a GR HV-t.

Ugyanúgy arról sincs semmi információ, hogy milyen teljesítményadatokkal fog rendelkezni, pedig nagyon kíváncsi lennék, mit hoznak ki a hátsókerekes, orrmotoros gépből, amiben az akkumulátorok középen kaptak helyet.

Toyota GR HV Sports Concept targatetővel

Mindenesetre az október 27. és november 5. között megrendezésre kerülő Tokiói Autószalonon bemutatásra kerül a GR HV Sports. De ha nem is lesz belőle sorozatgyártás, a Supra viszont fel fog támadni a BMW Z4-gyel közös alapokon. Igazából a csendes többséget sokkal inkább ez izgatja, mint bármilyen elektromos autó a Toyotától. Aztán jó kérdés, hogy meddig marad hagyományos belsőégésű motorral a Supra; lehet, hogy az is pár éven belül hibrid-elektromos lesz.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom