Íme az Audi e-tron fantasztikus utastere

Az Audi e-tron nem csak térkínálatban és eleganciában lehet igazán nagyvonalú, az Audi első tisztán elektromos modellje különösen csendes és digitális élményekben gazdag utasteret kínál.

Az Audi e-tron az ingolstadti gyártó első, tisztán elektromos hajtásrendszerű SUV modellje, melynek utasteréről tettek közzé képeket a világhálón. Ez lesz a világ első olyan közúti forgalomba helyezhető járműve, mely a hagyományos külső visszapillantók helyett kamerákat használ a hátra kacsintáshoz.

Többféle változatban kerül piacra, kisebb és nagyobb akkupakkal, erősebb és gyengébb villanymotorokkal, az 500 lóerős csúcsváltozat hatótávja elérheti az 500 kilométert. Az európai piacokra 2018 végén érkezhet!

Audi e-tron belső

Az Audi e-tron minden felszereltségi szintjén minőségi anyagokat kínál, legyen szó a Valcona bőrről, a szálcsiszolt alumíniumról, de exkluzív megoldásként nyitott pórusú, erezett kőrisfa felületek is rendelhetők.

Az üléskényelemről háromfokozatú szellőzés, pneumatikus állítás, masszázsfunkció is rendelhető, az ülések varrásmintája elektronikus nyomtatott áramköröket idéz. Az Ambiente-világításcsomag harminc állítható színárnyalattal, a légminőség-csomag pedig ionizátorral és szabályozható intenzitású illatosítással teszi teljessé a képet.

Az Audi e-tron az akusztikai komfortot emeli még magasabb szintre, ennek alapja a célzott lengéskényelem jegyében optimalizált karosszériaszerkezet. A karosszéria konstrukciójából adódó belső nyílásait és üregeit következetesen leszigetelték, illetve feltöltötték, a kerékjáratokat például a kerék közvetlen környezetében hangelnyelő burkolattal látták el.

Az Audi e-tron ajtószigetelései, külső visszapillantó tükrei és vízelvezető csatornái finomhangolásának eredményeképpen menet közben a hangok alig jutnak el a bennülőkhöz. Az első szélvédő már alapkivitelben kettős üvegezésű, de kívánságra az oldalablakok is rendelhetők akusztikai üvegezéssel.

Audi e-tron SUV

Az extrafelszerelésként rendelhető térhangzású Bang & Olufsen Premium Sound System további akusztikai különlegességgel ruházza fel az Audi e-tron utasterét. A rendszer magas hatásfokú erősítője 705 watt teljesítménnyel összesen 16 hangsugárzót vezérel. Néhány – például az A-oszlopok 3D-hangszórói, illetve a D-oszlopok surround-hangsugárzói – neodímium mágnesekkel készül, amelyek különösen könnyűek, így kis torzításúak.

Az Audi e-tron első ízben kínálja sorozatgyártású autóként a virtuális külső visszapillantó tükrök technikáját. A lapos kialakítású tartók hatszögletű végén egy-egy 1280 x 1080 pixel felbontású, kisméretű kamera működik. A párásodást és a jegesedést fűtőfunkció előzi meg, bármilyen időjárási viszonyok között jó látást biztosítva.

A kamerák képe digitálisan feldolgozva a műszerfal és az ajtókárpit átmeneténél elhelyezett, 1200 x 800 pixel felbontású, kontrasztos OLED-kijelzőkön jelenik meg. A hét col képátlójú kijelzők közelítésérzékelő funkcióval is rendelkeznek, sőt, a vezető háromféle nézet közül választhat az MMI-rendszerben: autópálya, bekanyarodás és parkolás.

Mint az Audi minden felsőkategóriájú modellje, az Audi e-tron is a két nagyméretű és nagyfelbontású képernyőjét alkalmazza – a felső 10,1, az alsó 8,6 col képátlóval – minden hagyományos kapcsolót és szabályzót helyettesít. A kezelés így gyors és biztos: amint a felhasználó egy-egy funkciót aktivál ujjával, a rendszer érintésbeli és akusztikai visszajelzéssel erősíti azt meg.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom
Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

2021-ben érkezik pár újdonság.

Tovább olvasom