Izzó fékekkel tesztelték az AMG GT R Clubsportot

A Mercedes sportkupéjának legújabb kiadását versenypályán kapták lencsevégre

Hol is lenne egyszerűbb kémfotókat lőni egy izmos sportautóról, mint a Nürburgringen? A Mercedes AMG GT R Clubsport elnevezésű csúcsmodelljét nemsokára bemutatják, most azonban még a sorozatgyártás előtti végső teszteket végzik az autón, természetesen versenykörülmények között. A gyártó 2020-ban leporolja a Black Series emblémát, ám a legbrutálisabb AMG GT érkezéséig be kell érnie a nagyközönségnek ezzel a kivitellel.

2019-es Mercedes AMG GT R Clubsport kémfotó szemből

Ez a verzió a Mercedesnél olyasmit jelent, mint a Porschénál a Weissach csomag, mely pályára optimalizálja az autót. Az új változat 2019-ben érkezik majd az AMG GT-család többi felfrissített darabjával együtt, mely a szintén új GT R Roadsterrel egészül ki a következő évben.

A képeken látható izzó első és hátsó fékekből arra lehet következtetni, hogy a tesztpilóta mindent beleadott annak érdekében, hogy az autó gyenge pontjait megtalálja az optimalizálási folyamat során. Érdemes megemlíteni, hogy a Clubsportot a „sima” R kivitellel együtt tesztelték, sajnos arról nincsenek információk, hogy mennyivel ért körbe gyorsabban a zöld pokolban a felpiszkált változat.

2019-es Mercedes AMG GT R Clubsport kémfotó oldalról

Habár igyekeztek eltakarni a részleteket, az viszont kívülről is egyértelműen látszik, hogy nem egy mezei AMG GT szerepel a képeken. Az orr-részen masszív légbeömlőket, alsó splittert és a lökhárító oldalán kifutó légterelő bajuszokat látni. A kupé farán szintén módosították a lökhárítót, és a méretes hátsó szárny mellett a két dupla kipufogóvég az, ami leginkább megfogja a szemet, hiszen ezeket nem takarták el semmivel.

A Porsche 911 és az Audi R8 riválisának szánt jármű belteréről nincsenek képek, de feltehetően ki fognak dobni belőle néhány kényelmi extrát, hiszen az ígéretek szerint könnyebb lesz a Clubsport az az R verziónál, mely 1655 kilót nyom a mérlegen. Ha nem is lesz olyan kemény, mint a GT3 és GT4 versenyautók, de a várakozások szerint olyan élményt nyújt majd ez a Mercedes a pályákon, amire mindenképp érdemes befizetni!

2019-es Mercedes AMG GT R Clubsport kémfotó hátulról

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom