Kémfotókon az új Porsche 718 Boxster Spyder!

Megjelentek az első kémfelvételek az új Porsche 718 Boxster Spyder fejlesztés alatt álló modelljéről, mely 2018-ban kerül majd bemutatásra. Valószínűleg ez lesz a valaha gyártott legerősebb Boxster.

A tesztautó tulajdonképpen leplezetlen, a művészi hátsó támaszfalak és vászontető teszi ezt a modellt a Spyder sorozat zászlóshajójává. Egyéb fejlesztések, mint a nagyobb kerekek, a még bivalyabb fékek és a dupla kipufogó a megnövelt teljesítményre utalnak.

Porsche 718 boxster spyder

A Boxster Spyder történelmileg a sorozat legígéretesebb modellje, ez pedig továbbra is megmutatkozik az új változatban. A sztenderd 718 Boxster sorozat meghajtásáért négyhengeres turbófeltöltő motorok felelnek, ennek ellenére az új Spyder valószínűleg egy négyezer köbcentis, hathengeres egységet használ majd, melyet a Porsche Cayman GT4 névre keresztelt autóban is láthatunk majd.

Az előző Sypderben egy 3800 köbcentus, 370 lóerős motor dübörgött, melyet a 911 Carrera-ból emeltek át. Annak érdekében, hogy az új Spyder még különlegesebb legyen, a Porsche kénytelen volt a GT részleghez fordulni.

Porsche 718 boxster spyder

Az új Spyder teljesítményérő egyelőre egy szót sem lehet tudni, ám a Porsche 911 GT3-ban jelenleg megtalálható négyezer köbcentis, hathengeres motor 493 lóerőre képes. Ezt a számot azonban valószínűleg lejjebb faragják, hogy a Boxster Spyder illeszkedjen a Porsche modellek rangsorába. Emellett az is valószínűsíthető, hogy az új modellbe egy hatsebességes kézi váltót szerelnek majd.

Porsche 718 kémfotók

Az új Spydert érintő egyéb változtatások között megemlíthető a lecsupaszított hátsó kabint, mely az autó tömegének csökkentését eredményezi, valamint a teljesítményt jobban kiszolgáló kerekre is számítani lehet. Az exkluzivitás, kivételesség érzését növelendő, az új Spyder korlátozott számban kerül legyártásra. Az új Boxster Spyder áráról egyelőre semmi hír, merész dolog lenne becslésekbe bocsátkozni. Annyi biztos, aki egy ilyennel szeretné róni az utakat, mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Forrás:
Autoexpress

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom