Mercedes-AMG One-nak nem lesz kistestvére

A stuttgartiak elvetették a kettes számú modell, a "Two" életre hívásának lehetőségét.

A „One” név a Mercedes-AMG korábban „Project One” néven ismert modelljével kapcsolatban sokat sejtet – nem lesz ugyanis második modell, mondta Ola Kallenius, a Daimler AG igazgatótanácsának tagja, a Mercedes-Benz kutatás-fejlesztési vezetője. Ő veszi át a nyugdíjba vonuló vezérigazgató, Dieter Zetsche helyét a jövőben.

„Nem tervezünk második modellt. A „One” az egyetlen.”- mondta Kallenius egy interjúban a Párizsi Autószalonon.

A „One” önmagában egy őrült ötlet volt, így valahol érthető az a határozott kijelentés, hogy nem lesz „Two” névre keresztelt második modell. Elképesztő mérnöki tevékenység eredménye az, hogy az 1000 lóerős hiperautóval a Forma-1-es hibrid technológiát a közutakra tudják vinni. Őszintén szólva azért nem lehet számítani túl sok ilyen autóra azokon az utakon.

Az autó összteljesítménye 1000 lóerő, amit az 1,6-os V6 motor és a 120 kilowattos elektromotor bocsát ki. Az erőátvitelt egy nyolcsebességes automata váltó biztosítja. A korábbi híreket alátámasztva megerősíthető, hogy a gépjármű 0-ról 200-ra 6 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig meghaladja 340 km/h-t.

A leszorítóerőt a felére csökkentették. Az autó súlya valahol 1300 és 1400 kilogramm között lesz. Verseny üzemmódban, az állítható hátsó szárny segítségével elérhető a maximum leszorítóerő. A hiperautót jelenleg szélcsatornában tesztelik. Mindössze 275 példány készül, melyek becsült egységára 2,7 millió dollár (750 millió forint).

A Párizsi Autószalonon mutatta be a Mercedes az EQC elektromos terepjárót is, mely az EQ márka első modellje. Az EQ egy termék- és technológiai márka: Kallenius elmondása szerint az EQ és az AMG a cég átfogó hibrid stratégiájának jegyében további együttműködést tervez, a jövő nagy teljesítményű autóinak legyártása érdekében.

A kereskedők és vásárlók első reakciója erősnek mondható. Kallenius óvatos optimizmusnak adott hangot akkor, amikor arról beszélt, hogy a Daimler globális eladási mutatóinak 25 százalékát 2025-re teljesen elektromos autók teszik ki, ezek között pedig jelentősen több lesz az akkumulátoros elektromos autó, mint a plug-in hibrid.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom