Mercedes-AMG One-nak nem lesz kistestvére

A stuttgartiak elvetették a kettes számú modell, a "Two" életre hívásának lehetőségét.

A „One” név a Mercedes-AMG korábban „Project One” néven ismert modelljével kapcsolatban sokat sejtet – nem lesz ugyanis második modell, mondta Ola Kallenius, a Daimler AG igazgatótanácsának tagja, a Mercedes-Benz kutatás-fejlesztési vezetője. Ő veszi át a nyugdíjba vonuló vezérigazgató, Dieter Zetsche helyét a jövőben.

„Nem tervezünk második modellt. A „One” az egyetlen.”- mondta Kallenius egy interjúban a Párizsi Autószalonon.

A „One” önmagában egy őrült ötlet volt, így valahol érthető az a határozott kijelentés, hogy nem lesz „Two” névre keresztelt második modell. Elképesztő mérnöki tevékenység eredménye az, hogy az 1000 lóerős hiperautóval a Forma-1-es hibrid technológiát a közutakra tudják vinni. Őszintén szólva azért nem lehet számítani túl sok ilyen autóra azokon az utakon.

Az autó összteljesítménye 1000 lóerő, amit az 1,6-os V6 motor és a 120 kilowattos elektromotor bocsát ki. Az erőátvitelt egy nyolcsebességes automata váltó biztosítja. A korábbi híreket alátámasztva megerősíthető, hogy a gépjármű 0-ról 200-ra 6 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig meghaladja 340 km/h-t.

A leszorítóerőt a felére csökkentették. Az autó súlya valahol 1300 és 1400 kilogramm között lesz. Verseny üzemmódban, az állítható hátsó szárny segítségével elérhető a maximum leszorítóerő. A hiperautót jelenleg szélcsatornában tesztelik. Mindössze 275 példány készül, melyek becsült egységára 2,7 millió dollár (750 millió forint).

A Párizsi Autószalonon mutatta be a Mercedes az EQC elektromos terepjárót is, mely az EQ márka első modellje. Az EQ egy termék- és technológiai márka: Kallenius elmondása szerint az EQ és az AMG a cég átfogó hibrid stratégiájának jegyében további együttműködést tervez, a jövő nagy teljesítményű autóinak legyártása érdekében.

A kereskedők és vásárlók első reakciója erősnek mondható. Kallenius óvatos optimizmusnak adott hangot akkor, amikor arról beszélt, hogy a Daimler globális eladási mutatóinak 25 százalékát 2025-re teljesen elektromos autók teszik ki, ezek között pedig jelentősen több lesz az akkumulátoros elektromos autó, mint a plug-in hibrid.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

Frankfurtban mutatják be a 2020-as RS6 Avantot

Frankfurtban mutatják be a 2020-as RS6 Avantot

Az Audi legfrissebb sportkombija 600 lóerős lesz.

Tovább olvasom
A Bugatti visszavenné a leggyorsabb sorozatgyártású autó címét

A Bugatti visszavenné a leggyorsabb sorozatgyártású autó címét

A Chiron következő változata az eddigieknél is gyorsabb lesz.

Tovább olvasom
Szeptemberben két új Ferrari is érkezhet

Szeptemberben két új Ferrari is érkezhet

Következő hónapban érkezhet a várva-várt Ferrari SUV?

Tovább olvasom
A semmiből egyből az élre tör a Puritalia Berlinetta

A semmiből egyből az élre tör a Puritalia Berlinetta

Az ismeretlen olasz autómanufaktúra olyan szuperautót épített, amellyel könnyen borsot törhetnek a konkurencia orra alá.

Tovább olvasom