Mit tud az Urusban a 48 Voltos rendszer és az Anti-Roll felfüggesztés?

Hamarosan megvásárolható lesz a Lamborghini Urus, amivel simán megpályázhatják a leggyorsabb SUV címet az olaszok

A Lamborghini Urus körüli híreket régóta találgatások övezik, a legégetőbb talán az, hogy képes lesz-e elnyerni a leggyorsabb SUV címét? Valami komoly újdonságot kell mutatnia, hiszen a 48 voltos rendszert és az Anti-roll felfüggesztés már látható volt a Bentley Bentaygaban és az Audi Q7-ben is. Az Anti-Roll felfüggesztésről annyit érdemes tudni, hogy komplex hidraulikai rendszert és stabilizátorokat használ annak érdekében, hogy megakadályozza az autó komolyabb dőlését, ezáltal a nyomatékot a felfüggesztéshez igazítja a kocsi.

Lamborghini Urus

A most közzétett videó szerint ha az Urus Anima üzemmód választóját átváltod Corsa üzemmódra, akkor az autó reakciói a leggyorsabbak lesznek és alkalmazkodnak a talajviszonyokhoz is. Azonban nem kell kifejezetten csak egy opciót használni, az Urusba épített üzemmódválasztó ugyanis több lehetőséget is kínál. Egy alacsony tapadású felületeken működő tapadásnövelő technológiát is tartalmaz, ami 6 különböző beállítással büszkélkedik: Strada, Sport, Corsa, Sabbia (homok), Terra (dirt) és a Neve (hó).

A Lamborghini első SUV-ja, az LM002 (1986-1993) után az új Urust december 4-én fogják teljes mértékben leleplezni, mielőtt elkezdődnek a gyártás. A márka Sant'Agata Bolognese telephelyén, Észak-Olaszországban nemrégiben jelentős építési munkálatokat végeztek és bővült a munkaerő is, hogy azonnal regálni tudjanak a megnövekedett keresletre.

Lamborghini Urus álcázva

“A szupersport autók teljesen különböznek; a motor érzékenységére van szükség, hogy érezd a szikrát minden hengerben,” mondta Reggiani. "A többi járművünket szívó motorok fogják hajtani, még mindig ez a legjobb választás." Az Urus a Volkswagen konszern 4,0 literes V8-as biturbós motorjának egy továbbfejlesztett változatát kapja, amely 650 lóerőt fog birtokolni és ezzel repíti remélhetőleg a leggyorsabb SUV cím felé a kocsit.

Forrás:

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom