Praktikus-e az új Ford GT?

Talán első ránézésre nem úgy tűnik, de a Ford GT-t úgy rajzolták meg, hogy egy mindennapi használatra alkalmas sportautó lehessen

Legalább is próbálták praktikussá tenni, annak érdekében, hogy sokoldalú legyen, ellátták öt vezetési móddal. A Ford pontos leírást ad arról, hogy mikor melyik üzemmódot érdemes használni. Normál módban a GT hasmagassága 120mm, normál csillapítás, stabil, minden helyzetben tapadást biztosító futómű. A hátsó szárny úgy működik, mint egy lég-fék, 140 km/h felett nyílik. Wet (Vizes) üzemmódban szintén ezek a tulajdonságok jellemzőek, de jobban figyel az autó az esetleges csúszásokra és a rajt vezérlés sem működik. Igen, Sport módban minden megváltozik, jobban reagál a gázpedál, váltó gyorsabb lesz, aktívabb lesz a turbo, és a hátsó szárny 110 km/h felett már besegít.

Ford GT

A maradék két módozat még intenzívebb vezetési élményt nyújthat. Track módban 50 milliméterrel lejjebb kerül az autó, a lengéscsillapítók is bekeményednek, a maximális leszorító erő érdekében bezárulnak az aerodinamikai nyílások – mindez 2 másodperc alatt. Végül, a V-MAX mód segít elérni a lehető legnagyobb sebességet, az autó aktívan menetstabilizál a hosszú egyenesben. A sebességváltót először P-be kell rakni, ahhoz, hogy kiválaszthasd a Track vagy V-MAX üzemmódot.

Ford GT

A 2017-es Ford GT 647 lóerőt produkál a 3.5 literes, twin-turbós, V6-os motornak köszönhetően, V-MAX módban a GT elérheti a 347 km/h-t. Az elkövetkezendő négy évben a Ford 1000 darab szénszálas sportautót kíván majd piacra dobni, amit már tavaly év végén el is kezdtek.

Ford GT

Forrás:

Ajánlott híreink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom