Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Stephan Winkelmann arról is beszélt, hogy nem teljesen elektromos Chiron, a hibrid hajtásnak pedig a mindennapos sofőrök esetében lenne értelme

A Bugatti az utóbbi időben a Chiron különböző változataival foglalta el magát, mint például az egyszeri La Voiture Noire, amely a világ legdrágább új autója lett. Vagy ott az EB110 futurisztikus utódja a Centodieci, vagy az új Super Sport 300+.

A Bugatti elnöke, Stephan Winkelmann egy, a Molsheim-i székhelyen rendezett sajtóvacsorán utalt arra, hogy ki szeretnék bővíteni a kínálatukat. A Volkswagen Csoport elit márkája fontolóra vette egy négyüléses modell bemutatását, amely kiegészítené az erős Chiront.

Ugyanakkor ezt könnyebb mondani mint megtenni, mivel egy ilyen jármű fejlesztéséhez nagy anyagi tőkére van szükség, mivel ez nagyban különbözik a W16 hiperautótól. Ezért Winkelmann azt is felhozta, hogy a Bugattinak szüksége van valamilyen finanszírozásra annak megvalósításához.

A Bugatti Galibier Concept elölről fotózva

Az interjú egyik pontján érdekes megjegyzést tett egy hipotetikus forgatókönyvről, amely szerint a Volkswagen csoport összes luxusmárkáját egy kalap alá kéne venne. Ide tartozik a Bentley, a Bugatti, a Lamborghini, a Porsche és még nyolc további márka.

„Ha ezeket a márkákat egyesítenénk, akkor ez az autóiparban egyedülálló lenne” - mondta Winkelmann.

A márka első embere arról nem akart beszélni, hogy a Bugatti potenciálisan nyilvános részvényeket adjon el. Ezt a kijelentést azzal indokolta, hogy nem ő hoz ilyen döntéseket.

A Bugatti Galibier Concept beltere

A Berlinben született 54 éves ügyvezető igazgató megemlítette, hogy ha a francia high-end márka megtalálja a módját, hogy pénzt szerezzen egy második modellvonal tervezéséhez, akkor sem lenne teljesen elektromos Chiron. Szerinte ugyanis a hiperautóknak továbbra is hagyományos erőforrással kell rendelkezniük a belátható jövőben. Hozzátette:

"Még mindig sok idő van a belső égésű motor számára".

Ennek ellenére a Lamborghini volt elnöke és vezérigazgatója megemlítette az elektromos hajtásláncot, esetleg benzin-hibrid konfigurációt, amely a mindennapi Bugatti sofőrök esetében lenne élhetőbb és elérhetőbb.

A Bugatti Galibier Concept oldalról fotózva nyitott ajtókkal

Igaz, talán az „elérhető” és a „Bugatti” szót nem szabad ugyanabban a mondatban használni, mert az olcsóbb modell továbbra is az 1 millió dolláros ártartományba esnek, vagyis körülbelül háromszor olcsóbb lenne mint a Chiron, de mégis drága.

Végezetül a Bugatti ügyvezetőjétől származó hírek alapján néhány nap alatt elkelt mind a 30 darab Chiron Super Sport 300+.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Íme a 2020-as Lexus LC Convertible

Íme a 2020-as Lexus LC Convertible

Álcázás nélküli kémfotókon látható a gyártásba menő Lexus LC Convertible.

Tovább olvasom
Így megy 7 perces időt egy 488 Pista a Nürburgringen – VIDEÓ

Így megy 7 perces időt egy 488 Pista a Nürburgringen – VIDEÓ

A Ferrari szupersportautója keményen bevetette magát a Zöld Pokolba.

Tovább olvasom
Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Az Aventador SVR modellről egyelőre kevés a konkrétum.

Tovább olvasom
Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

V8-as erőforrással ás több mint 500 lóerővel érkezik a 2020-as Aston Martin Vantage Roadster.

Tovább olvasom