Végre rendes képeken a Valkyrie!

Az Aston Martin újabb részleteket mutatott a hipersportautóból

Miután októberben Andy Palmer, az Aston vezetője feltöltött egy videót a jármű hangjáról, most ütős képeken nézheted meg a Red Bullal közösen fejlesztett hiperautót. A Forma 1-es technika már a közúti autókba is kezd beférkőzni, a brit gyártó is sokat merített a korábbi versenyzési tapasztalataiból ennek a típusnak a tervezésénél. Amikor 2017 nyarán először mutattak meg részleteket belőle, Mile Nurnberger tervezési vezető azt mondta, akkor már 95 százalékos volt a formaterv.

Aston Martin Valkyrie oldalról

A Valkyrie nagyon látványos fényezést kapott, most pedig a könnyűfém felniket is látni lehet normálisan. Természetesen a karbonszálas anyagból készült takarólemez még mindig elérhető a kerekekhez, melyek nagyban javítják az autó aerodinamikai tulajdonságait. Kicsit újragondolták a küszöböket, továbbá LED-es fények kerültek az első kerékjárati ívek hátsó részére. A világos kékből szinte feketébe átívelő fényezés nem csak megragadja a szemet, de elrejt néhány apró részletet is az autó formatervéből.

A Mercedes-AMG One és a McLaren Speedtail riválisának szánt hiperautóból mindössze 175 példány készül, melyből 25 darab csak versenypályán használható AMR Pro kivitel lesz. A szerencsés vásárlóknak 2020 elején kézbesítik a járműveket, melyek egyenként 2,5 millió fontba (921 millió forint) kerülnek.

 Aston Martin Valkyrie fentről

Az autóban egy hibrid rendszer dolgozik, nagyjából 1100 lóerővel. A Cosworht által készített 6,5 literes szívó V12 már önmagában is brutális teljesítményre képes, az elektromos kiegészítéssel pedig egészen hihetetlen erővel bír az 1000 kilónál is könnyebb Valkyrie. A gyáriak szerint gyorsabb lesz a silverstone-i pályán, mint a mai Forma 1-es gépek.

A beltérről is új képeket mutattak be, az atmoszféra erőteljesen versenyautós. Mindent a karbonszálas elemek uralnak, a legtöbb alkatrész ebből készült, továbbá több képernyő is helyet kapott a műszerfalon. A kijelzővel ellátott kormány is a Forma 1-et idézi, a kialakítás mentes a felesleges kiegészítőkről, odabent is minden a sebességről szól. Egészen félelmetes élmény lehet vezetni egy ilyet, biztos nagyobbat lép majd, mint egy Ferrari 488 GTB.

Aston Martin Valkyrie beltere

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom