Híreink

Versenycsomagot kaphat az X5 M és az X6 M is

Versenycsomagot kaphat az X5 M és az X6 M is

Dátum: 2017-12-06

A BMW legerősebb plázaterepjárói 2018-tól Competition csomaggal is rendelhetők, ha netán az alap M-csomag nem volna elég

Ugyan a BMW i8 és i8 Roadsterről nem is olyan rég, a Los Angeles-i Autószalonon rántották le a leplet, de ezeknek sok közük nincs az M Competition modellekhez. Az M divíziót vezető Frank van Meel számolt be arról a helyszínen, hogy az M-es BMW modellek Competition csomaggal ellátott változatai között fellelhető lesz a jövőben az X5 M és az X6 M is.

BMW X5 M

Az Auto Guide interjújában a kifejtette, hogy eleinte ugye csak az M5 és M6 szériákhoz volt rendelhető a csomag, azóta már az M3 és az M4 is megkapta. 2018-ban a hírek szerint az M2 már csak Competition csomaggal lesz elérhető. Az vadonatúj X5 is 2018-ban érkezik, és várhatóan a következő generációs X5 M már kérhető lesz a gyári versenycsomaggal.

BMW X5 interior

A képeken a BMW exkluzív különkiadásai láthatók, amiket még augusztusban mutattak be a bajorok az X5 M és X6 M modellekből. A Black Fire Edition széria sajátosságai közé tartozik a fantomfekete-metál karosszériafényezés, a BMW M hűtőrács keretei és lamellái, a szénszálból készült külső tükörházak és nem utolsó sorban a 21 colos méretű, kovácsolt BMW M könnyűfém keréktárcsák.

BMW X6 X5

A BMW X5 M és a BMW X6 M félelmetes menetteljesítményéről egy 4.4 literes V8-as benzinmotor gondoskodik, melynek 575 lóerejét és 750 Nm-es forgatónyomatékát egy nyolcsebességes Steptronic automataváltó továbbítja a négy kerék felé. Az erő elosztásáról az xDrive intelligens összkerékhajtás és a hátsó kerekek forgatását koordináló Dynamic Performance Control végzi, amiknek hála a BMW X5 M X6 M 4,2 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h-ra.

BMW X5 féktárcsa

A lassulásért a finoman adagolható, könnyű súlyú BMW M sport fékrendszer felel, az autók hangjáról természetesen egy sportkipufogó gondoskodik. A BMW X5 M Black Fire Edition és az X6 M Black Fire Edition értékesítése már augusztusban megkezdődött, akinek viszont a Competition Package változatokra fáj a foga, annak 2018 második feléig még várnia kell.

Forrás:

Autónavigátor

Ajánlott cikkeink:

Vissza a cikkekhez