Biztosítási ügyintézés

Autókereskedésünkben szinte az összes biztosítótársasággal fel tudjuk venni a kapcsolatot, szolgáltatásaikkal rendelkezésre állunk meglévő és leendő ügyfeleink részére, akár kötelező gépjármű felelősségbiztosításról, akár casco biztosításról van szó. Szerződött partnerei vagyunk az Ensure Kft-nek, aki teljeskörű gépjárműbiztosítási konstruciókat nyújt ügyfeleink számra.

Biztosítási termékeink

Kötelező felelősség biztosítás / KGFB

Használt gépjárművet jellemzően magánforgalomban, vagy gépjármű-kereskedésben vásárolunk, de mindkét esetben szükségünk lesz egy kötelező felelősségbiztosításra. Nem közismert, de az év közbeni, vásárlás miatti biztosításkötések száma bőven meghaladja az év végi biztosítóváltás miatti kötések számát, így ez sokkal több embert érint.

A kereskedésben vásárolt gépjármű felelősségbiztosításának megkötésekor hasonló helyzetben vagyunk, mint az új gépjármű vásárlása esetén (a kereskedésben nem biztos, hogy a legmegfelelőbb ajánlatot kapjuk), a helyzet csak annyival egyszerűbb, hogy előre ismerhetjük a megvásárolandó gépjármű rendszámát. Így lehetőségünk van arra, hogy az autóért, motorkerékpárért már a rendszerünkben megkötött szerződéssel, és a kinyomtatott ajánlati igazolóval menjünk. 

Kötelező felelősség biztosítás

A magánforgalomban történő vásárlásnál a legtöbbször elkövetett hiba, hogy valaki megveszi az autót, vagy motort, majd hazaindul vele úgy, hogy a kötelező biztosítás megkötését későbbre hagyja. A kevésbé kínos eset ilyenkor az, ha rendőri ellenőrzéssel találkozunk, de sokkal kellemetlenebb, ha véletlenül pont ekkor okozunk egy kárt. Ez nem is olyan ritka eset, hiszen egy új, még meg nem szokott autóban ülve sokkal könnyebb hibázni. Mivel az adásvétel ekkor jogilag már megtörtént, ilyenkor a régi tulajdonos kötelezője már nem érvényes (és nyilván nem is menne bele, hogy az ő kötelezője terhére rendezze a biztosító a kárt, rontva ezzel a bónuszát). Gépjárművásárlást követően minden esetben az adás vételi szerződés napján meg kell kötni a kötelező felelősség biztosítást, melyben a PannonHandel Zrt. kollégái készségesen állnak a rendelkezésére.

Kötelező felelősség biztosítás

CASCO biztosítás

A részleges casco biztosítás abban különbözik a teljes körű casco biztosítástól, hogy a biztosítási esemény bekövetkezésekor keletkezett károk közül nem mindegyikre nyújt szolgáltatást. Ezért lényegesen olcsóbb megoldás azok számára, akiknek nincs szükségünk telejeskörű casco biztosításra.

Mely kockázatokra nyújt fedezetet a teljes körű casco:

Ezekre:

  • Elemi kár: A gépjárművet, alkatrészét, tartozékát károsító tűz, villámcsapás, robbanás, földcsuszamlás, kő- és földomlás, természetes üreg vagy talajszint alatti építmény beomlása, legalább 15m/mp sebességű szélvihar, felhőszakadás, árvíz, belvíz, egyéb vízelöntés, jégverés, lezúduló hótömeg és hónyomás által okozott kár.
  • Töréskár: A gépjármű alkatrészeiben, tartozékaiban baleseti erőhatás által keletkezett sérülésekre, továbbá idegen személy által okozott rongálásra nyújt fedezetet.
  • Lopáskár: Megfelelően lezárt és az előírtak szerint működtetett biztonságtechnikai berendezések mellett a gépjármű, vagy alkatrészeinek ill. tartozékainak ellopása, elrablása; valamint e cselekményekkel vagy kísérletükkel összefüggésben keletkezett sérülése
  • Üvegtörés: A gépjármű ablaküvegeiben baleseti jelleggel keletkezett sérülések, továbbá idegen személy által okozott rongálás során keletkezett károk megtérülését szolgálja.

Részleges casco biztosítások:

  • Törés casco: Baleseti jellegű töréskárok, üvegkárok és elemi károk (tűzkár, robbanás- és összeroppanáskárok, villámcsapás károk, viharkárok, árvízkárok, belvízkárok, felhőszakadás, egyéb vízelöntés, földmozgáskárok, jégverés, lezúduló hótömeg)
  • Totálkár casco: Baleseti jellegű töréskárok, elemi károk, lopás károk, rongálás és vandalizmus károk, rabláskárok. Totálkár biztosítás esetén a Biztosító kockázatviselése kizárólag a gépjármű teljes megsemmisülése, vagyis műszaki- illteve gazdasági totálkára, illetve teljes lopás esetén áll fenn!
  • Lopás casco: Lopás károk, részlopás károk, rongálás és vandalizmus károk, rabláskárok.