Gépjárműimport

Érdeklődés kiválasztott modell iránt

Magyarországon a hasznaltauto.hu, jarmupiac.com, komplexauto.hu, internetes oldalakon és saját weblapunkon a www.pannonhandel.eu-n lévő hirdetéseink tartalmazzák az általunk forgalmazott gépjárművek listáját. Ezek túlnyomó részben felsőkategóriás személygépjárműveket jelent, melyeket német partnerünkön keresztül vásárolunk, kizárólag Németországból.

Az értékesítésre szánt gépkocsik túlnyomó része teszt és bemutató autó státuszban alig néhány ezer kilométert futott, szinte új autó,k maximum 3 éves korig. Az utóbbi időben a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel ezen járművek szűrési körét kitoltuk az EURO5 környezetvédelmi besorolásba tartozó gépkocsira, ami nagyjából 2010 utáni autókat jelent. Ezek már magasabb futásteljesítménnyel rendelkeznek, de itt is maximum 120 000 km-ig importálunk. Az érdeklődő kinézi az adott járművet hirdetéseink közül, felveszi kollégánkkal a kapcsolatot telefonon, ahol munkatársunk tájékoztatja a gépjármű paramétereiről, rendelés általános feltételeiről, és leegyezteti elérhetőségeit, továbbá leegyezteti a pontos vásárlási igényeket. 

Használt autó vásárlása

Ajánlatadás

Az ajánlat elkészítése a vállalkozásnál a gépjárműimporttal foglalkozó értékesítő kollégák feladata. Ezeket a partnertől kapott listákból készítik el, profi árajánlat formájában.

Túlnyomó részben az igénynek megfelelően több árajánlat is készül, melyek tartalmaznak egy rövid cégbemutatkozót, a kívánt járművek pontos specifikációit, felszereltségeit, teljes bruttó vételárát és több, jó minőségű, nagyítható színes fényképét.

Ezeket a leegyeztetett elérhetőségeken az értékesítő kollégák eljuttatják az érdeklődő részére. Abban az esetben, ha a kiajánlott autók nem felelnek meg az érdeklődő igényeinek, ezt jelzi kollégánk számára, akik a megbeszélt módosításokkal addig keresik a megfelelő modellt, amíg az teljes egészében meg nem felel a vásárló elvárásainak.

Ajánlat kiválasztása, eszköz ellenőrzése

Miután ügyfelünk megkapta az ajánlatokat és kiválasztotta a neki megfelelő járművet, azt jelzi kollégáink számára, akik felveszik a kapcsolatot a beszállító vállalkozással és elkérik az adott autó dokumentumainak másolatát, azonosítóit. Minden egyes megrendelésre kerülő autót egy „négypontos” ellenőrzési rendszernek vetünk alá.

  1. Kizárólag Németországból és minősített márkakereskedői rendszerből vásárolunk német partnerünkön keresztül, ezzel már az elején kiszűrve a nem megfelelő beszerzési csatornákat.
  2. Minden gépkocsit leellenőrzünk az AUDATEX MAGYARORSZÁG KFT.-nél előfizetett alvázszám azonosító programmal, mely lekérdezés tartalmazza a jármű teljes gyári extralistáját.
  3. Minden vásárlás során az adott márka egyes képviseleténél szóbeli igazolást nyerünk arról, hogy a megrendelés előtt álló gépkocsiról szerzett információ megfelel-e a valóságnak.
  4. Saját transzporttal hozunk el minden gépkocsit, így minden esetben meggyőződünk arról, hogy a paraméterek megfelelnek a helyszínen is a valóságnak. Ellenkező esetben nem hozzuk el az autót.

Szerződés

Ha az ellenőrzés pozitív lett, és mindent feltétel rendelkezésre áll, egy megrendelői szerződés keretén belül konkretizáljuk a vásárlás feltételeit, értem ezalatt a fizetési feltételeket, szállítási határidőt és természetesen magát az autót.

Szerződés használt autó megvásárlására

Szállítás, forgalomba helyezés, átadás

A szállítás kereskedésünk részére a szállítóval kötött szerződéstől számított 1-3 héten belül megtörténik, majd következik a forgalomba helyezési procedúra. Első lépésben a Nemzeti Közlekedési Hatóság előtt kell bemutatni a járművet egy átfogó műszaki vizsga alkalmával. Itt ellenőrzik a gépkocsi eredetiségét, azonosítóit, paramétereit, dokumentumait. Erről egy műszaki adatlap készül, mely a továbbiakban a hatóságok felé az igazolás az előbb felsorolt konkrétumokról.

Az itt keletkező dokumkentumok és a gépkocsi dokumentumait összekötve kiszámításra és megfizetésre kerül a regisztrációs adó a NAV illetékes hatósága előtt. Mindezek után nincs más hátra, mint a megrendelői szerződésben leírtak szerint rendezni az anyagiakat, forgalomba helyezni az autót a vásárló nevére, majd átadni azt neki és elmondani az elcsépelhetetlen mondatot:

"Használja egészséggel!"

Használt autó átadása