A McLaren nem is egy, hanem egyből három speciális kiadással ünnepel!

Az egyedi 570S sportkocsik limitált darabszámban készülnek

A brit gyártó egyedi autóiért felelős részlege, a McLaren Special Operations (MSO) csapata egy egész sor érdekességet mutatott be a márka különböző múltbeli sikereit ünnepelve. Az 570S-nek három különkiadását készítették el Muriwai, Papaya Spark és Sarthe Gray fantázianevekkel ellátva. A kollekciót „Racing Through The Ages” néven emlegetik, mely a gyártó versenysikereire utal. A Porsche 911 Turbo S és a Jaguar F-Type R ellenfeleként ringbe szálló 570S most igazán ütős kiegészítőket kapott.

2018-as Mclaren 570S Muriwai

A Muriwai a vállalat alapítójának, Bruce McLarennek az első versenyzéssel kapcsolatos törekvéseire utal. Az autó egyedi világoskék fényezést kapott, mely az Új-Zélandon található Muriwai Beach-et idézi, ahol Bruce először versenyzett 15 éves korában. Az öreg McLaren szintén Muriwainak nevezte el az Egyesült Királyságban található Wokingban vásárolt házát is, melyen kék árnyékolók vannak. Ennek mintájára kapott kék kiegészítőket a jármű.

2018-as Mclaren 570S Papaya Spark

A Papaya Spark a narancssárga színárnyalatra utal, melyhez hasonlót használt Bruce McLaren a ’60-as és ’70-es években a versenyautóin. A kék hátsó szárny is a klasszikus pályagépeket idézi, mellyel igyekeztek nosztalgikus köntösbe bújtatni a vadonatúj technikát.

Az egyik legizgalmasabb verzió mégis a Sarthe Gray, mely a McLaren 1995-ös Le Mans-i 24 órás viadalon aratott győzelmét ünnepli. Az F1 GTR-ek az első, a harmadik, a negyedik, az ötödik és a tizenharmadik helyen értek célba, mely elegendő okot ad a megemlékezésre. A mostani kivitelhez hasonló szürke fényezést kapott az akkori győztes McLaren is, a hátsó szárnyra pedig a ’95-ös győzelem feliratát helyezték el fehér betűkkel.

2018-as Mclaren 570S Sarthe Gray

Mindegyik színösszeállítás egy kemény- és egy puhatetős 570S-re kerül fel, így alakul ki a 6 autóból álló miniszéria. Szintén megkapják a GT4 versenycsíkokat, továbbá olyan egyedi alkatrészeket, mint a kovácsolt felnik és a titánium SuperSports kipufogórendszer.

A versenycsíkok a beltérben is megjelennek, továbbá az Alcantarába húzott sportkormányra is felkerül egy középállást jelző narancssárga csík. Az összes példány egyedi emlékplakettet kap, az árazásról azonban nem hoztak nyilvánosságra semmilyen információt.

Csak nehogy úgy járjon az 570S, mint a Wolkswagen Beetle.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom