Bemutatkozott a legmorcosabb Audi R8, az LMS GT2

A hétvégi Goodwoodi Sebességfesztiválon számos érdekesség mellett bemutatkozott az R8 legújabb pályára szánt változata is.

Az Audi R8 LMS GT2 a negyedik modell az Audi Sport Customer Racing palettában. Ehhez a családhoz tartoznak a TCR-ben, a GT3-ban és GT4-ben szereplő négykarikás típusok is.

2020-ban indul az utóbbi kettő közti űr betöltésére szolgáló GT2 kategória. Az elnevezés logikailag kissé furcsa, de a lényeg, hogy komoly elvárásoknak kell megfelelniük az itt induló autóknak.

Audi R8 LMS GT2 szemből fotózva

A Goodwoodban bemutatott R8 LMS GT2 a második gépjármű, amely az újonnan induló kategória szabályainak megfelelően épült, a Porsche 911 GT2RS Clubsport volt az első. Ezekhez az autókhoz nem csak profi versenyzők juthatnak hozzá, hanem olyan gentleman driverek is, akiknek elég pénzük van rá és elindulnának vele a versenyeken.

Az R8 LMS GT2 brutális légterelői, méretes küszöb idomok és a hatalmas hátsó szárnya és kimondottan széles karosszériája első pillantásra maradandó vizuális élményt nyújt. Nem is beszélve az abroncsok különleges árnyalatáról vagy az első splitter terjedelmes méretéről. A tetőn lévő légbeömlő kissé mókás, de hát szüksége van a levegőre...

Az Audi R8 LMS GT2 pilótafülkéje

Egy kicsit fura számomra, hogy a modell alapját nem a kupé, hanem az R8 Spyder verziója szolgáltatja, így például az ajtókivágások miatt a nyitott tetős modellre hajaz.

Technikai tulajdonságok tekintetében egy 5,2 literes V10-es szívómotor duruzsol a géptető alatt, hasonlóan az utcai modellhez. Lényeges eltérés, hogy 20 lóerővel többet képes leadni, vagyis 640 lóerő szabadul a hajtott kerekekre. Könnyebb is az utcai változatnál, a szabályoknak megfelelően 1350 kg-ot nyom.

Audi R8 LMS GT2 oldalról fotózva menet közben

„Ez a sportkocsi a nagy teljesítményű V10-es motorjával az ügyfél versenyzői programunk csúcsát képviseli. A legendás Goodwood fesztivál pedig igazán ideális esemény egy ilyen elbűvölő sportkocsi leleplezésére” – mondta Oliver Hoffman, az Audi Sport vezérigazgatója.

Az Audi R8 LMS GT2 ára 338 ezer euró körül mozog, ami átszámolva 110 millió forintnak felel meg, ez nem számít soknak, ha pályára épített túraautókról van szó. A gyártó ígérete szerint decemberben elkezdik a kiszállítást.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom