Híreink

Kémfotókon a Ferrari Dino!

Kémfotókon a Ferrari Dino!

Dátum: 2017-03-23

Egy álcázott, eddig ismeretlen Ferrarit kaptak lencsevégre, ami a pletykák szerint a Ferrari Dino prototípusa.

A képeken látható jármű a 488 GTB-ből és az előző 458 Italia-ból lett összegyúrva, így jelzés értékű lehet, ugyanis a Ferrari a legendás Dino nevű sportautóját kívánja ismét piacra dobni. 2015-ben is már elhittük az egyik prototípusról készült kémfotókat után, hogy a Dino érkezésére van esély. Ki tudja, lehet most is teljesen másban sántikálnak az olaszok. Tényleg számos 458/488 elemet átemeltek az olaszok, beleértve a hatalmas oldalsó légbeömlőket, a szépen eltakart lökhárítókat, és az újrapozícionálták kipufogó végeket.

Ferrari Dino

A helyszínen a motor nem V8-asnak hangzott, valószínűleg egy új fejlesztésű 2.9 literes twin-turbós V6-os motorral lesz szerelve. Ezt az erőforrást már az Alfa Romeo Giulia QV-ben és a Stelvio QV-ben is alkalmazták, 502 lóerővel és 600 Nm nyomatékkal bír.

Ferrari Dino

A jelek alapján az azért biztosra vehető, hogy a Ferrari ismét nagyot fog villantani. A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) és a Ferrari főnöke, Sergio Marchionne, 2015-ben azt nyilatkozta, hogy a Dino felélesztése bármikor bekövetkezhet. Ha tényleg megvalósul az újjáélesztés, akkor a Dino elsődleges riválisa lesz az Aston Martin Vantage-nek, a McLaren 540C/570S-nek, a Mercedes-AMG GT-nek és a Porsche 911-nek is.

Forrás:

Ajánlott híreink:

Vissza a cikkekhez