Magyarországon a Ford Fiesta Active

Magyarországon is kapható már az ötajtós Ford Fiesta Active, a népszerű modell crossover változata, amiért a SUV-rajongók is biztosan oda lesznek majd.

Mivel crossoverről van szó, a Ford Fiesta Active hasmagasságát 18 milliméterrel megemelték, miközben a nyomtávja 10 milliméterrel nőtt, így a rossz minőségű utakon is boldogul, ami Magyarországon hasznos tulajdonság. Feldobják az autó megjelenését a karosszéria-védő elemek is, az egyedi 17 colos könnyűfém felnik, és persze a kerékpárok és más sporteszközök szállítására szolgáló tetősínek.

Üzemmódváltó technológia

A Fiesta Active vezethetőségét teszi jobbá az Üzemmódválasztó technológia, amivel a sofőr egyetlen gombnyomással választhat a Normal, az Eco és Csúszós Út módozatok közül.

Ford Fiesta Active

A hatfokozatú manuális sebességváltós modellek Eco üzemmódja úgy hangolja át a motor és a gázpedál beállításait, hogy a vezető a lehető legtöbb üzemanyagot takaríthass meg, míg Csúszós Út üzemmódban az a cél, hogy a sofőr rossz tapadású útfelületeken, például havon vagy jégen is magabiztosan uralhassa az autót. Ebben a módban a kerekek kevésbé hajlamosak a kipörgésre, különösen induláskor.

Ford Fiesta Active üzemmódválasztó

A Csúszós Út üzemmód abban is segít, hogy az autó kanyarodás vagy sávváltás közben se csússzon meg; a rendszer ilyenkor kis mértékben megváltoztatja a fojtószelep és a fékrendszer működését, megakadályozva a nagy mérvű alul- vagy túlkormányzottságot

Átalakított futómű a rossz utakra

Az áthangolt első lengéscsillapítást egy új hidraulikus felütésgátló egészíti ki, kisimítva a rossz minőségű út okozta rázkódást és ütéseket. A futómű különleges gömbcsukló-geometriája, valamint a rugók és a lengéscsillapítók egyedi hangolása mellett az elektromos szervokormány és az elektronikus stabilitásvezérlés (ESC) új beállításai is az utazás kényelmét és az autó gyors reakcióit szolgálják.

A motorválaszték

Az 1,0 literes EcoBoost benzinmotor 100, 125 és 140 lóerős változatban is megrendelhető az autóhoz. A 100 lóerős változathoz opcióként hatfokozatú - a kormány mögötti váltókarokkal is kapcsolható - automata sebességváltó is rendelhető, ez 6,1 literes átlagfogyasztásra képes.

Ford Fiesta crossover

A turbótöltésű, háromhengeres 1,0 literes EcoBoost motorokban nagy nyomású közvetlen üzemanyag-befecskendezés és kettős, függetlenül változó szelepvezérlés működik. A blokk kiegyensúlyozott, finom járását egy innovatív megoldás, a síkban eltolt főtengely biztosítja.

Ford Fiesta

A 85 és 120 lóerős változatban is kínált, hatfokozatú manuális sebességváltóval párosított 1,5 literes TDCi dízelmotor CO₂-kibocsátásának legalacsonyabb értéke 103 g/km, üzemanyag-fogyasztása pedig 4 liter. A 120 lóerős verzió a Fiesta első nagy teljesítményű dízele.

Fiesta 2018

Az 1,5 literes TDCi motor működését optimalizált égéstér-kialakítás, turbótöltés (a 120 lóerős kivitelben változó geometriájú turbótöltő) és kifinomult befecskendező rendszer fokozza. Az üzemanyag-fogyasztást tovább csökkenti az Intelligens visszatápláló töltés, ami a generátor szelektív működtetésével tölti az akkumulátort, amikor az autó szabadon fut vagy fékez.

Strapabíró utastér

A Fiesta Active utasterének tervezői felkészültek a sáros csizmákra, a homokos strandpapucsokra és az átázott ruhákra. A Fiesta üléskárpitjainak anyagát a Ford duntoni anyagvizsgáló laboratóriumában tesztelték, 60 ezer alkalommal téve próbára strapabírásukat és színtartásukat, majd spektrométerrel ellenőrizték, hogy a legerősebb UV-sugárzás sem okoz rajta fakulást.

Ford Fiesta Active belső

A bőrborítású kormánykeréken még azt is letesztelték, hogy hagy-e rajta foltot a vezető kezéről rákerülő napvédő krém. (Ez egyébként viccesen hangzik, de sok gyártó küzd a kézkrémek által hagyott nyomokkal.)

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom
Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

2021-ben érkezik pár újdonság.

Tovább olvasom