Másfél milliárd dollárra lenne szüksége a Teslának

Óriási az érdeklődés a Model 3 iránt, de hiába a hatalmas hype, nem győzi kapacitással a Tesla, új források bevonására van szüksége

A múlt hónapban a Tesla elkezdte a legújabb és egyben eddigi legolcsóbb autójának, a Model 3-nak a gyártását. De hogy a negyedéves adatokból kiderült a bevétel növekedés ellenére még mindig instabil a cég pénzügyi helyzete. Ugyanis az elektromos autógyártó hatalmas pénzeket költött el a legutóbbi negyedévben, hogy továbbra is tudják fizetni szállítóikat és a munkásaikat, valamint ne kerüljön veszélybe a Model 3 gyártása.

A Teslának másfél milliárd dollárra van szüksége

Reuters jelentése szerint a Tesla ezen úgy próbál túl lenni, hogy további kötvényeket bocsátanak ki. Nagyon rizikós befektetés lehet azok számára akik, ebben gondolkodnak, ilyesmit inkább a start-upok szoktak első lépésként megtenni, akik gyorsan szeretnék a tőkét bevonni a vállalkozásukban. A Tesla árfolyama hatalmasat ugrott, 67%-ot növekedett egy év alatt és jelenleg körülbelül 60 milliárd dollárra becsülik cég értékét (versenyezve a General Motors-szal, melyikük a legértékesebb autógyártó cég). A nyereség igazán volt elsődleges szempont, ezt tudták a befektetők eddig is, viszont valamikor jó lenne már hasznot is látniuk a pénzükből.

A Standard & Poor's B- minősítést adott nekik, de a Moody's is egy B3-as besorolással lepte meg őket. Nem lehetne azt mondani hogy befektetésre ajánlott osztályzat lenne bármelyik is. Mindenesetre az ilyen alacsony minősítés ellenére eddig bőven elegendő volt a befektetőknek a Tesla neve. Egy piacelemző szerint, hogy minden rendben menjen a Teslanál körülbelül másfél milliárd dollárnyi befektetést kellene bevonnia a 2018-as év közepéig.

A Tesla Model 3 iránt nagy az igény, 455 ezer előjegyzés van már rá

Ha ez sikerül akkor nemcsak a Model 3 gyártása feje fölül tűnnek el a fellegek, de a gyártási kapacitás bővítésére is lehetőségük lesz. Amire nem mellékesen iszonyatosan nagy szüksége lenne a Teslának, ugyanis már 455.000 előjegyzés van jelenleg is a Model 3 ra.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom