Mercedes-Benz S560e Frankfurtban

A legnagyobb Mercedesből itt a harmadik generációs hibrid, ami a luxus-teljesítmény-gazdaságosság hármasát szem előtt tartva fogja lenyűgözni az embereket a 2017-es Frankfurti Autószalonon

2018-ra a Mercedes-Benz egy frissített hibrid S-osztállyal fog előrukkolni, az S560e tisztán elektromos hatótávja 50 km lesz és most mutatkozik be a Frankfurti Autószalonon.

A luxuslimuzin hibrid rendszere egy 367 LE-s duplaturbós V6-os motorra és egy 121 LE-s elektromos alapszik, így a kettő kombinált 488 LE-je alig 5 másodperc alatt gyorsítja 100 km/h-ra a hibrid S-t. Nem lesz ettől a teljesítménytől versenyautó a Mercedes legnagyobb hibridje, de az S-osztály soha nem a sportosságról szólt, hanem hogy végtelen eleganciával suhanj az utakon, a lehető legnagyobb kényelemben.

Mercedes-Benz S560e a Frankfurti Autószalonon

A Mercedes-Benz harmadik generációs hibridje egy kilencsebességes automataváltóval adja le a két motor erejét az útra. A nyomatékváltó, a tengelykapcsoló és az elektromos motor, amit a Bosch-sal közösen fejlesztettek ki, mind a motorháztető alatt kapott helyet. Ha árammal kell etetni, a csatlakozót a hátsó lökhárítónál keresned a jobboldali index alatt.

A Mercedes egy nyilatkozatban azt írta, hogy az akkumulátorok mérete nem változik, ellenben a teljesítményük igen: a líthium-ion akksi így már 13,5 kWh-t fog bírni. Ráadásul ezeket az akkumulátorok házon belülről kapja az S-osztály, ugyanis a Daimler alá tartozó Deutsche ACCUMOTIVE fogja őket ellátni, akik nem mellesleg a Smart elektromos autóit is ellátják akksikkal.

A Mercedes-Benz legnagyobb hibridje

Hogy a legjobban ki tudják használni az S560e kínálta hibrid rendszerben rejlő lehetőségeket, az S560e Eco Assisttal fog rendelkezni. A rendszer tájékoztatja a sofőrt head-up displayen keresztül, milyen dinamikával érdemes vezetnie, hogy a legkevesebb üzemanyagot használja fel, miközben a legnagyobb hatásfokkal történik a visszatöltés.

Mercedes-Benz Frankfurt 2017

A Mercedes azt mondja, az S560e-hez járó 7,2 kW-os töltő lehetővé teszi majd a gyorstöltést, de egyelőre nem adtak ki bővebb információt a töltési időről. Mint ahogy az áráról is hallgatnak egyelőre, ami meglehetősen zavaró annak fényében, hogy késő ősszel vagy 2018 tavaszával már a szalonokban fog állni.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A Lamborghini Aventador utódjában is marad a V12-es szívómotor

A Lamborghini Aventador utódjában is marad a V12-es szívómotor

A Siánhoz hasonlóan egy hibrid rendszer is segíti majd a hajtást.

Tovább olvasom
Ezért nem készült el soha a BMW i8 462 lóerős, Alpina változata

Ezért nem készült el soha a BMW i8 462 lóerős, Alpina változata

A négyhengeres motor használata tengernyi problémát okozott.

Tovább olvasom
720 lóerőt présel ki a Novitec a McLaren 620R-ből

720 lóerőt présel ki a Novitec a McLaren 620R-ből

Némi átalakítással hozzácsaptak még 100 lovat a méneshez.

Tovább olvasom
A Ferrari Purosangue elkészítése nagyobb kihívás, mint az SF90 volt

A Ferrari Purosangue elkészítése nagyobb kihívás, mint az SF90 volt

A maranellóiak első SUV-ja sokkal bonyolultabb, mint azt elsőre gondolták volna.

Tovább olvasom