Híreink

A McLaren biztosan nem gyárt SUV-t

A McLaren biztosan nem gyárt SUV-t

Dátum: 2018-08-27

Az elektromos McLarenról is szót ejtett a vezérigazgató, Mike Flewitt.

Úgy tűnik, manapság az összes autógyár tervezi gyártani, vagy már le is gyártotta a saját SUV modelljét. A Rolls-Royce, a Bentley, a Ferrari, a Lamborghini, sőt még a Lotus sem kivétel ez alól. Akad azért olyan is, aki nem áll be a sorba. Ha nem lesz lényeges stratégiai változás a cég életében, akkor a McLaren nem szándékozik SUV-t piacra dobni.
Mike Flewitt vezérigazgató az Automotive News-nak elmondta, hogy a McLaren nem száll be a nagy teljesítményű crossoverek világába.

„Semmi bajom az SUV modellekkel, nekünk viszont más elképzeléseink vannak”, mondta Flewitt. Majd folytatta mondandóját egy mélyebbre menő magyarázattal:

McLaren

„Amikor egy új autó gyártása mellett döntünk, három egyszerű vizsgálatot végzünk el: Meg kell felelnünk a márkának és az ügyfeleknek, szükségünk van a kategória legjobb autójának gyártásához szükséges technológiára, valamint elő kell teremtenünk az anyagi hátteret. A McLaren egy szuperautókat gyártó cég, az SUV csökkentené a brand letisztultságát. Ezenkívül a technológia sem áll rendelkezésünkre. El sem tudjuk képzelni, hány milliárdot kellene befektetnünk, ha szeretnénk a Range Rover, vagy a Porsche Cayenne nyomába érni. Éppen ezért, nem is hajszoljuk ezt az ügyet. Nem áll rendelkezésünkre egy feltétel sem.”

Ami azt illeti, Flewitt másképp nyilatkozott az elektromos autókkal kapcsolatban. Nemrég még azt mondta, hogy egy napon majd a McLaren is létrehozza a maga elektromos szuperautóját, ám addig nem látnak hozzá, amíg nem tapasztalnak jelentős előrelépéseket az akkumulátorok terén.

„Egy elektromos McLarennek használhatónak kell lennie. Nem használhatunk olyan technológiát, melynek vannak buktatói. Itt nem csak az alacsonyabb károsanyag-kibocsátásról van szó. Mi ebben a kategóriában is egy nagyszerű sportautót szeretnénk létrehozni. Legalább fél órát kell bírnia a versenypályán, méghozzá újratöltés nélkül. Az újratöltésnek pedig szintén 30 perc alatt be kell fejeződnie.” - mondta a McLaren vezérigazgatója.

Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy SUV modell nem, elektromos autó viszont színesítheti a McLaren palettáját.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Vissza a cikkekhez