A McLaren néhány éven belül új szintre emelné a szupersportautókat

A hibrid hajtású járművek készítése a leginkább járható út a gyártó szerint.

A McLaren szeretne elszakadni attól, hogy teljesen a belsőégésű motorokra támaszkodjon a jövőbeni modellek kialakításánál. Habár egyelőre nem tart ott a technológia, hogy az elvárásaiknak megfelelő teljesen elektromos autót dobjanak piacra, a közeljövőben mégis nagy szerepet szánnak az elektromos és hibrid hajtásláncoknak.

Mike Flewitt, a McLaren elnöke elmondta, hogy az akkumulátorok fejlettsége még nem üti meg azt a szintet, amire a gyártónak szüksége van. Az előrejelzések szerint nagyjából 2025-re tarthat ott a technológia, amire már teljes értékű modelleket lehet építeni. Kiemelte azt is, hogy egy elektromos autónak jól használhatónak kell lennie, mindenféle kompromisszum nélkül.

2019-es McLaren Senna pályán.

„Nem csak csökkentik a károsanyag-kibocsátást, de jobb sportautóvá is fejlődnek az elektromos hajtás által a jövőbeli McLaren-modellek. Mi legalább 30 perc töltés nélküli pályázásra alkalmas elektromos autót szeretnénk megalkotni. Amikor pedig a feltöltésre kerül a sor, az se tartson tovább 30 percnél.” – mondta Mike Flewitt.

A Rimac elektromos szuperautó például elismerésre méltó teljesítményt nyújt, ezáltal kivívta magának a tiszteletet. Amikor azonban keményen nyomják neki a versenypályán, nem tart ki sokáig az akkumulátora. A sportautózás élményéből szintén elvesz egy keveset az akkutelepek nagy súlya. Ha a várakozásoknak megfelelően 2025-re valóban ott fog tartani az akkumulátorok technológiája, amit a McLaren szeretne, akkor minden egyes modelljükből lesz hibrid változat. Szeretnék kitágítani a hibrid járművek adta lehetőségeket, és nagy teljesítményű sportautókat terveznek gyártani innovatív hajtásláncokkal.

Mike Flewitt, a McLaren elnöke.

Fontos szempont továbbá, hogy az autóik súlya még a hibrid hajtással együtt is alacsony legyen, így megtarthatják a pozíciójukat a piacon. Szintén a gyártó tervei között szerepel, hogy az innovatív hajtásláncok kialakítása mellett 18 új modellt mutassanak be 2025-ig. Ezek közül az egyik biztosan a P1 hibridjének az utódja lesz, egy másikat pedig a legendás F1 folytatásaként emlegetnek. Erről nemrégiben egy Speedtail elnevezésű koncepciót mutattak be.

Flewitt azt is közölte a médiában, hogy az emissziós előírások alakulása fogja meghatározni a vállalat stratégiáját, különösen a Kínai piacon. Szerinte nincs más út arra, hogy megfelelő teljesítményű autókat gyártsanak - amellett, hogy a környezetvédelmi előírásoknak is megfelelnek -, mint a hibrid technológia alkalmazása.

Nemrégiben az Audi és a Mercedes bejelentette, hogy egy elektromos sportautót dob piacra néhány éven belül. Ebből is látszik, hogy nincs egyedül a McLaren azzal az elgondolással, hogy nagy potenciál van az elektromos szuperautókban.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom
Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

2021-ben érkezik pár újdonság.

Tovább olvasom