A Toyota sportos GR márkát indít Japánban!

A Toyota nem rég jelentette be, hogy egy sportos GR almárkát dob a piacra Japánban, hogy növelje a sportautó kínálatát.

A Yaris GRMN bemutatására a Genfi Autószalonon került sor idén, ezt követi majd a GR sorozat. A hazai piac mellett a Toyota valószínűleg az európai vásárlókat is megcélozza az új GR sorozattal.

Teljesítményt tekintve három szinten lesz elérhető a Toyota GR. A GR Sport a bevezető modell, a GR lesz a közepes kategória, majd a GRMN lesz a sorozat csúcsmodellje. A Toyota rengeteg tudást és adatot gyűjtött a 24 órás nürburgringi autóversenyen és a japán rali bajnokásgban, melyet hasznosítani kíván az új brand tervezésekor. Kezdetben a Toyota piacra dobja a Vitz (Yaris az USA-ban) és a 86-os modell GR változatát Japánban, amíg a Prius Prime, a Harrier, a Mark X és a Noah GR Sport kiadásban lesz elérhető. A GR egyébként a Gazoo Racing rövidítése, mely a Toyota versenyautó részlege Japánban.

Toyota GR belső

A kategória csúcsán a Vitz GRMN áll majd, mely alapvetően a Yaris GRMN japán verziója. Ugyanaz az 1.8-as kompresszoros motor lesz benne, korlátozottan önzáró differenciálművel, sportülésekkel, Sachs lengéscsillapítókkal, és BBS felnikkel. A Toyota 86 egyedi aero csomagot, Sachs lengéscsillapítókat, Recaro sportüléseket, Rays felniket, erősebb fékeket és szimpla kipufogót kap majd.

A legfontosabb változások a GR sorozat járművein az új hűtőrács, a GR márkájú sportülések, ezüstös varrás és egy egyedi indító és leállító gomb. Az alap GR Sport modellek sportosabb felfüggesztéssel, plusz merevítőkkel, egyedi fordulatszámmérővel, fekete váltóval, alumínium pedálokkal és kisebb kormánnyal lesz felszerelve. A GR modellek felfüggesztése még agresszívabb lesz, Sachs lengéscsillapítókkal, extra ponthegesztéssel és merevítőkkel, kisebb kormány, valamint egy kézi váltó mód a CVT modellekben, mely egy 10 sebességes automatára hasonlít.

Toyota GR

A GR sorozat beindítása mellett a Toyota GR garázsvásárra is készül, ahol a Toyota rajongók 39 különböző helyszínen összegyűlhetnek. A hazai piac mellett a Toyota valószínűleg az európai vásárlókat is megcélozza az új GR sorozattal.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom