A Subaru kiadta a videót a rekordról

Még júliusban döntötte meg a Nürburgring körrekordját a Subaru, most te is egy kicsit átélheted, milyen lehetett végigszáguldani

Legutóbb júliusban írtam arról, hogy új körrekord született a Nürburgringen a szedánok között, méghozzá nem is akármilyen, 6:57.5! Ha azt mondom, Nürburgring-körrekord, rögtön szuperautókra gondol mindenki, pedig ezt a kiváló időt egy Subaru hozta össze - még ha alaposan ki is van hegyezve.

Ezt a Subarut ugyan hiába keresnéd a kereskedésekben, a WRX STI elég különleges darab. A 2.0 literes turbós boxermotorjából képesek voltak 600 LE-t kihozni! Eleve, hányan foglalkoznak manapság egyáltalán boxermotorokkal? És ki az, akinek az eszébe jutott, hogy a Prodrive építse a motort, a turbó 1,7 barral nyomja a levegőt az erőforrásba?

Subaru Nürburgring körrekord

Nem tudom, de nagyon jó ötlet volt és ezt a rekord is bizonyítja, ugyanis a 8500-as fordulatszámig forgatható motor a direkt a rekorddöntésre szánt WRX STI-t győzelemre segítette. Persze egy rekordhoz nem elég az bivalyerős motor, hiszen hány meg hány ennél is erősebb autó fordul meg minden nap a Ringen.

De ebben a Subaruban WRX-váltó dolgozik, a merevségért a FIA szabályainak is megfelelő bukókeret gondoskodik. Aerodinamikai téren is hatalmas változások érték a WRX STI-t, az aktív hátsó szárnyat kapott, ami a sebességtől függően állítja be magát a lehető legoptimálisabb leszorítóerőért. És ha már leszorító erő, a rekorder Subaru aero-csomagja plusz 300 kg leszorítóerőt képes termelni a standard modellhez képest.

A Subaru WRX STI a leggyorsabb szedán a Nürburgringen

Az autó volánja mögött a Le Mans-versenyző Richie Stanaway ült, de még egy ilyen tapasztalt versenypilótával s nehéz Lamborghini Aventadorokat, Mercedes-AMG GT R-eket és Porsche 911 GT3-akat megcsúfoló köridő elérése.

A videón láthatod, amint 288 km/h-s sebességet is elér Stanaway egyenes szakaszban, a kanyarokban pedig mekkora erőhatások érik. De sok is a szövegből, jöjjön inkább a videó a rekordról:

Dominic Infante, a Subaru termék kommunikációs menedzsere azt mondta a rekordról közvetlenül utána, hogy ha nem fogytak volna ki a gumikból

“kb. egy másodpercet tudtunk volna javítani."

Nem baj, a szedánok között egy ideig biztos a Subarut fogod látni a dobogó tetején.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom