Hamarosan érkezik a Jaguar villanyautója

Most már hivatalosan is csupán egy hónap van hátra a Jaguar I-Pace érkezéséig.

Bár a nyilvános töltő infrastruktúrát még nem dolgozták ki az I-Pace gyorstöltéséhez, a gyártó ígérete szerint az autó piacra kerülésének idejével párhuzamosan a megfelelő töltőpontok is meg lesznek. A Jaguarnál nem viccelnek az elektromos hajtások bevezetésével, rögtön nagy fába vágták a fejszéjüket. Még hibrid autójuk sincs mégis egy teljesen elektromos hajtású modell érkezik hamarosan.

Az I-Pace 2016-os első megjelenése óta több mint egy év telt el, két teszt autót is láthatott már a nagyközönség tetőtől talpig színes fóliába burkolva és némi információt is kiengedett a gyártó a kocsi paramétereit illetően. Az I-Pace a megszokottnál valamivel formabontóbb külső jellemzők mellett, tartja a klasszikus Jaguaros vonalakat is. Teljesítményét tekintve keringenek hírek, hogy elérhető a 400 lóerős teljesítményt és a 700nm-es nyomatékot is.

További teljesítmény adatokat, is találhatunk már az interneten, bár még semmi sem hivatalos. Az I-Pace kategóriájában a Tesla Model X-hez áll a legközelebb. Bár nem lesz annyira gyors, mint a Model X, a 0-100 km/h-ra való gyorsulást bőven 4 másodperc alattinak jósolja a Jaguár, amivel pedig jobb teljesítményt nyújt majd, mint a Porsche 911 Carrera GTS. Nem semmi teljesítmény egy SUV-tól nem gondolod?

Jaguar I-Pace akkumulátor és futómű teszt Norvégiában

Az autót várhatóan két elektromos motor hajtja majd, egy-egy tengelyenként, ezzel pedig összekerék-hajtású lesz az autó. Az új villanyautó meghajtását, és akkumulátorainak strapabíróságát Norvégiában -40 fokos hőmérséklet mellett teszteli a Jaguar. Ez azért fontos a gyártó részéről, mert az I-Pace várhatóan az egész világon lesz értékesítve, és jelenleg Európában az északi országok vásárolnak túlnyomó többségben elektromos autót.

A Jaguar március elsejére ígéri a hivatalos online megjelenést, majd pár nappal később a Genfi Autó Szalonon is bemutatásra kerül az I-Pace. Árakat tekintve még csak feltételezések vannak, de valószínűleg a Tesla Model X árkategóriájába esik majd. További érdekesség, hogy a Jaguar oly módon csatlakozott a Formula-E versenysorozathoz, hogy külön i-Pace futam is indul majd a nagy verseny keretei között.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom
Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

2021-ben érkezik pár újdonság.

Tovább olvasom