Kilátásban van egy vadonatúj A8 koncepció

A projekt ugyan még nem kapott zöld utat, az Audinál azonban már megfogalmazódott egy-két azzal kapcsolatos elképzelés, hogy hogyan is nézhetne ki a következő generációs A8

A négykarikás vállalatnál dolgozók szokásukhoz híven nemrégiben megtartották éves közgyűlésüket, ahol a vállalat legfőbb vezetői ismertették a vállalat pénzügyi eredményeit és a jövőre vonatkozó terveket, elképzeléseket. Az elsők között szerepel például a takarékosság és környezettudatosság.

Audi A8 2019 szemből

Az AUDI AG Felügyelő Bizottsága 2019. január 1-jétől megválasztotta Bram Schotot a vezetőség elnökévé. Schot már 2018 júniusától megbízott ideiglenes vezérigazgatóként tevékenykedett a vállalatnál, idén januártól pedig szintúgy az ő kezei alatt fut az értékesítés, emellett ő ügyel a marketingtevékenységekre is. Az ülésen Schot tájékoztatta a kollégákat a vállalat szándékáról, miszerint a közeljövőben ki szeretnék fejleszteni az Audi A8 tisztán elektromos változatát.

Audi A8L oldalról

„Lehetséges, hogy az Audi A8 következő generációja tisztán elektromos meghajtást kap. A projektre nem bólintottak még rá, azonban én el tudom képzelni annak megvalósulását. Elgondolkodtunk azon, hogy forradalmasítjuk a csúcskategóriás modellt mindenekelőtt egy új koncepció megalkotásával” – nyilatkozta Schot.

A jelenlegi, hátul egybelámpás A8-as széria egyébként nem olyan régen debütált a 2018-as modellévre vonatkozóan. A luxuskategóriás szedán közelmúltban történő bemutatása végett a következő generációra még néhány évet várni kellhet, ez viszont a vállalat előnyére válhat, hiszen azt jelenti, hogy bőven van idejük kidolgozni tervüket. Egyébként meg kell említsem, nem egy rossz marketinghúzás a márka részéről, hogy a szinte vadonatúj modell megjelenése után nem sokkal már információkat csepegtetnek az azt követő szériát illetően!

Audi A8L 2019 hátulja

Beszéde alatt Schot azt is megerősítette, hogy a vállalat belefogott egy projektbe, amelynek során az Audi TT utódjaként szolgáló elektromos járművet fejlesztettek és mindeközben ügyeltek arra is, hogy árkategóriát tekintve is nagyjából megközelítse az aktuális roadstert. A gyártó nagyon belelendült a környezetbarátabb termelésbe, hiszen egy olyan témát is felvetett, ahol azt fejtegette, milyen elektromos sportautó tudná helyettesíteni az R8-at.

2019 Audi A8L beltér

Az éves ülésen több kérdés is megfogalmazódott a tagok által, mint például: Érdemes-e fejleszteniük egy új, az R8 utódjaként érvényesülő modellt, amelyet belső égésű motorral szerelnek? Beleférhet ez a jövőre vonatkozó meglátásaik közé?

Az Audi 2020-ban öt elektromos meghajtású autótípust tervez bejelenteni, 2025-ig bezárólag a kínálatot 20 példányra szeretné bővíteni.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom