Már rendelhető az új Polestar 1 Európában

18 országban vált előrendelhetővé a Volvo elektromos és hibrid járművekkel foglalkozó leányvállalatának első modellje, a Polestar 1.

A Genfi Autószalon bemutatója után alig két héttel már előrendelhető a skandináv fejlesztés, a Polstar 1-es. A pillanatnyilag egyetlen modellt kínáló gyártó 2500 eurós, azaz körülbelül 756 000 Ft-os előleg letétele mellett kezdett el előrendeléseket felvenni.

Polestar 1 szénszálas karosszéria

A jelenlegi országok listáján szerepel számos EU-s ország, valamint Kína, az Egyesült Államok és Kanada is. A nagysikerű genfi bemutató után a Polestar 1 még tiszteletét teszi egy brand bemutató túrán is, majd 2018 közepétől sorozatgyártásba kerül. A gyártó számításai szerint elegendő lesz évente 500 db-ot eladniuk világszerte, hogy a gazdasági mutatóik jó irányba húzzanak el.

Az előrendelés megnyitása előtt a gyártó nyilatkozata szerint több mint 6000 potenciális érdeklődőt számláltak. A Polestar 1 kezdőára várhatóan 38 millió forint környékére esik majd, amire nem lehet mondani, hogy olcsó, de kategóriájában nem kiugróan magas. Thomas Ingenlath, aki egyaránt a Volvo tervezőigazgatójaként is működik, a Volvo „technológiai vezetője” néven emlegeti a Polestart.

A Polestar 1 csomagtartójából látható kábel elvezetés.

Az első modell bevezetése után a Polestar fogja tervezni az összes elektromos rendszerrel működő járművet, valamint 2020-ra tervezik megjelentetni a teljesen elektromos Polestar 2-t, ami egy városi crossover formáját ölti majd. A második modell szoros kapcsolatban áll a Volvo 40.2 koncepciójával, de bővebb információk még nincsenek a témába. Később pedig a Polestar 3 személyében egy vérbeli elektromos SUV lesz várható.

A most bejelentett coupé egy teljesen szénszálas karosszéria, rövidített S90 platformra helyezve. A 2,0 literes turbómotor és a hátsó hajtásokra helyezett két villanymotornak köszönhetően a Polestar 1 600 lóerős teljesítményre és 1000 Nm-es nyomatékra képes. A villanymotorok energiáját egy 34 kWh-ás tripla akkumulátor csomag biztosítja.

Polestar 1 speciális fékei a 2018 Genfi Autószalonon

Nem lehet elsiklani a vadiúj futómű és fék fejlesztések mellett sem, hiszen a Polestar 1 mind a két dolgot elmondhatja magáról. Az egyik újdonság az Öhlins CESi, azaz Öhlins Continuously Controlled Electronic Suspension. Ez egy folyamatosan vezérelt elektronikus felfüggesztést jelent, ami elsőként a Polestar 1 alá került: egy újfajta, intelligens csillapítási rendszer, ami azonnal alkalmazkodik a vezető által kiválasztott beállításokhoz az útviszonyoknak megfelelően.

Az Öhlins világhírű gyártó, már 1996 óta dolgozik együtt a Polestarral. A másik újdonság 400x38-as hatdugattyús, monoblock, rögzített féknyereg. Monoblock, mert az egész nyereg teste egy darab fémből van kimarva. A Polestar 1 rendkívül magas hatékonyságú fékét az Akebono gyártja, a méretes fúrt tárcsák pedig a hűtést segítik elő.

Forrás:

Ajálott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom
Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

2021-ben érkezik pár újdonság.

Tovább olvasom