Még több újítást hoz a Mercedes a C-osztály számára

A 2018-as Genfi Autószalonon bemutatott Mercedes-Benz C-osztály után most érkezik az újra felszerelt C Coupé és Cabriolet.

Izgalmas bejelentést tett a Mercedes-Benz, ugyanis a már egyébként is nagy sikernek örvendő friss C-osztály után a C Cabriolet és a Coupé is kap némi vér frissítést. Várhatóan a március 30-án kezdődő New York Autószalonon debütál majd mind a két modell.

Teljes egészükben nézve mindkét modell meglehetősen hasonló marad, viszont várhatóak finom átdolgozások mind az első, mind a hátsó részeken. A coupé és a cabriolet esetében is a Mercedes gyémánt hűtőrácsai ékesítik az orrészt és LED-es fényszóróra cserélik a jelenlegi verziókat. Opcionálisan elérhető lesz egy szuperszéles fénysugarakat vető LED fényszóró is, valamint a hátsó lámpák is LED-es technológiával dolgoznak tovább.

A C-osztály szedánhoz hasonlóan a kétajtós verzió is egy átdolgozott 2,0 literes, turbós, 4 hengeres motort kap, ami 255 lóerő teljesítményre képes. A nyomaték változatlan marad, tehát megközelítőleg 371 Nm. A Mercedes-Benz viszont még ennél is nagyobb hatékonyságot ígér, bár az EPA üzemanyagtakarékossági becslései még nem nyilvánosak.

2019 Mercedes-Benz C-Osztály Cabriolet tengerparti úton

Több erő kerül a C43 AMG modellbe is, a duplaturbós 3,0 literes V6-os motor az eddigi 362 lóerő helyett, 385 lóerős és 520 Nm-es teljesítményt produkál az új C43 AMG-ben. A 4Matic rendszer a C300 számára még mindig opcionális felszereltség lesz, a C43 AMG esetében azonban standard felszereltség.

A Mercedes elmondása szerint a 0-100 km/h-ra gyorsulás ideje a C43 coupé esetében 4,5 másodperc, a C43 cabriolet 5,9 másodperc alatt éri el ezt a sebességet, a C300 coupé pedig hátsó-kerék hajtás, vagy a 4Matic használata mellett 5,9 másodperces időt produkál. Ezek a számok nem rosszak, sőt, utcára szánt autók esetében kifejezetten jónak mondhatóak.

A C-osztályú coupéban és cabrioletben, a szedánban megszokott 7 colos infotainment kijelző helyett most már egy 10,5 colos felület kerül. A teljesen digitális műszerfal azonban továbbra is opcionális és 3 különböző stílusból választhat a tulajdonos: Classic, Sport, és Progressive. A kormányon lévő érintés érzékeny vezérlők segítségével egy okostelefon egyszerűségével irányítható a teljes infotainment és mérőműszer csoport, valamint elérhető az Apple CarPlay, az Android Auto és a Qi vezetéknélküli töltés is.

2019 Mercedes-Benz C-osztály utastere, a frissített nagyobb érintőkijelzővel

A biztonságot tekintve mind a két modell az S-osztálytól átvett technológiákat használja. A legfrissebb vezetést megkönnyítő rendszer lehetővé teszi, hogy szükséges helyzetben az autó úgy mond félig önvezetővé váljon. A tovább fejlesztett kamera rendszer tartalmaz két előre néző kamerát, amelyből az egyik 500 méter, a másik 250 méteres távolságban képes érzékelni a közeledő tereptárgyat vagy közlekedési tényezőket.

Ezek mellett még oldalra és hátra látó kamerákkal is kerültek a karosszériákba, amelyek oldalra 40 cm-t, hátra pedig 80 cm-t látnak. A navigációs térképek adatai be vannak építve az adaptív sebességtartó rendszerbe is, így gond nélkül lassítanak a kanyarokban, ismerik az autópálya szakaszokat, körforgalmakat, és ezek alapján szabályozzák a sebességeket. Természetesen az aktív sávtartó rendszer, az aktív vészfékezési rendszer és az aktív kormányzást segítő rendszer is alap az új C-osztályú autóknál.

Az új C-Osztály forgalmazása várhatóan 2018 második felében kezdődik meg.

Forrás:

Ajálott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom