Top 7 leggyorsabb SUV 2019-ben

Ebből a felsorolásból kiderül, melyek jelenleg a legfürgébb „tankok” a piacon

Napjainkban olyan szintre fejlődött a hobbiterepjárók szegmense, hogy a variációk száma szinte végtelen. Havonta jelennek meg az újabb modellváltozatok, és ma már minden valamire való gyártónak van legalább egy-két SUV modellje. A kezdetben a kényelemre és a praktikumra hangolt, többnyire családosoknak szánt járművek mára olyan alkategóriákat kaptak, melyekben már egészen más jelenti a fő szempontot: ez pedig a vezetési élmény. Sok olyan SUV modell akad a piacon, mely 3 másodperc körüli 0-100-as sprintre képes, emellett pedig két tonna körüli súllyal rendelkezik. Íme a hét leggyorsabb hobbiterepjáró, mely 2019-ben megvásárolható.

7. Bentley Bentayga W12

A brit gyártó jelenlegi kínálatának csúcsán a Bentayga 12 hengeres változata trónol, melyben egy 6,0 literes, W12-es blokk dolgozik 508 lóerős teljesítménnyel. A luxuskategóriás SUV állandó összkerékhajtással üzemel, így játszi könnyedséggel mozog a 2440 kg-os monstrum. A Bentley új üdvöskéje kereken 4 másodperc alatt van százon, és ezzel a szinte hihetetlen idővel is csak a hetedik helyre fért be.

2019-es Bentley Bentayga SUV elölről

6. Maserati Levante Trofeo

Az olaszok terepkupéja a Ferraritól érkező V8-as motorral dolgozik, mely két turbóval ad le 590 lóerőt. A 3,8 literes blokknak köszönhetően 300 km/óra a Levante Trofeo végsebessége, a 0-100-as sprint pedig 3,9 másodpercébe kerül.

2019-es Maserati Levante Trofeo SUV elölről

5. Mercedes-AMG GLC 63 S

A GLK utódjaként bevezetett GLC nem a Mercedes legnagyobb SUV-ja, de az AMG által felpiszkált 63 S kivitele mégis az egyik leggyorsabb. A C63 alapjaira épülő villámtank 510 lóerőt produkál, ám sebességben ezzel is maga mögé tudta utasítani a Bentley és a Maserati modelljeit. A GLC legsportosabb kivitele 3,8 másodperc alatt van százon, ez pedig az ötödik helyre volt elég.

2019-es Mercedes-AMG GLC 63 S SUV elölről

4. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Kétségkívül a felsorolás egyik legdögösebb példánya a Stelvio, az Alfa mindig is tudta, hogyan kell hatni az emberek érzelmeire. A Giulia QV alapjaira épülő SUV is megkapta a 2,9 literes V6-ot, mely 510 lóerő leadására képes az olaszok hobbiterepesében. A Stelvio gyakorlatilag ugyanúgy 3,8 másodperc alatt van százon, mint a GLC csúcsváltozata, a szebb formaterv miatt azonban előkelőbb helyen végzett.

2019-es Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio SUV elölről

3. Lamborghini Urus

A dobogó harmadik fokára állhatott fel a híres szupersportkocsi-gyártó első SUV-ja, mely hatalmas port kavart a médiában megjelenésekor. Szinte olyan menetteljesítményre képes, mint a Lamborghini többi modellje, alig érezni rajta a súlytöbbletet. Az okos technológiáknak hála eszméletlenül fürge jószág lett az Urus, a 4,0 literes V8-as motornak köszönhetően pedig 650 lóerőt produkál. Ennél már csak a 0-100-as ideje meghökkentőbb, hiszen 3,6 másodperc alatt teljesíti a sprintet.

2019-es Lamborghini Urus SUV elölről

2. Tesla Model X P100D

A villanymotornak köszönhetően teljesen más gyorsulási élményt nyújt Elon Musk SUV-ja, mely az alapmodellek esetében is 5 másodperc körüli 0-100-ra képes. A Ludicrous móddal megspékelt kivitelek azonban még erre is rátesznek egy lapáttal, így a Model X leggyorsabb változatai 2,9 másodperc alatt katapultálnak 100 km/órára. Ez pedig már vastagon szupersportkocsi territórium.

2019-es Tesla Model X P100D SUV oldalról

1. Hennessey Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Meglepetésre az eddig felsorolt modelleknél is van eszelősebb SUV, melyre sokan talán nem is gondoltak. Igaz, a Jeep monstrumjának tesztelésekor kicsit csaltak, hiszen versenykörülményeket teremtettek pályagumik felhelyezésével, továbbá egy hivatásos pilótát ültettek a volánhoz. Ezzel a konfigurációval 2,3 másodperces időre volt képes a Grand Cherokee, melyet leírni is kifejezetten furcsa. Normális körülmények közt 3,5 másodperc alatt van százon a 6,2 literes V8 által hajtott SUV, mely 1013 lóerőt présel ki magából.

2019-es Hennessey Jeep Grand Cherokee Trackhawk SUV elölről

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

A ráncfelvarráson átesett Audi SUV egy új karosszériaváltozatot kap.

Tovább olvasom
Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 5,6 millió dolláros autót nem kímélik.

Tovább olvasom
A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A tervek szerint még év vége előtt hivatalosan is leleplezik.

Tovább olvasom
Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

A cikkben szereplő úriember vett melléjük egy negyediket.

Tovább olvasom