Áprilisban érkezik az új Ford Focus

Hivatalosan is bejelentették, hogy április 10-én érkezik a negyedik generációs Ford Focus.

Az új Focus fejlesztése közben Joe Bakaj, a Ford európai termékfejlesztési alelnök elmondása szerint az elmúlt 20 év tapasztalatai alapján dolgoztak és fejlesztettek a mérnökök. A Ford Globális fejlesztési stratégiájaként az európai fejlesztési csapat kizárólagos műve az új Mk4 Focus, a projekt vezetője a Ford kisautó guruja volt, Darren Palmer, akinek a nevéhez és teljes csapatához fűződik többek között az új Fiesta, a Ka+ és az Ecosport is.

Az új Focus várhatóan az Opel Astra riválisa lesz, a Ford Globális C-osztályú platformjára épül, csakúgy, mint az új Fiesta. Nemes egyszerűséggel csak ötajtós, csapotthátú verzióban lehet majd kapni. A háromajtós kivitel bevezetése helyett a Ford több fejlesztési alapot oszt el az érkező SUV-modellek között, ugyanis Jim Farely európai cégelnök véleménye az, hogy nem sokára a SUV-ok lesznek az új „családi autók”, így jobban megéri ezekbe a fejlesztésekbe fektetni az energiáikat.

Az új Focus várhatóan nem változik méreteit tekintve, viszont a tengelytáv 50 mm-rel szélesebb lesz, hogy ne maradjon el a riválisok hátsó lábterei mögött a Ford kínálta hely sem. 50 kg-mal lesz könnyebb, mint az előző generáció volt, valamint a hatékonyság volt a fő tervezési szempont. Ebből adódóan az egész autó aerodinamikáját is felfrissítik.

Ford Focus 2018

Ezenkívül egy új, tisztán elektromos változatot is indít a gyártó, amelyet Farley ígért 2017-ben. A vállalat hibrid modellekkel is kísérletezett, amelyek már sikeresek az Egyesült Államokban, de a Focus hibrid változata még nem biztos, hogy Európában is piacra kerül.

A Focus motorcsaládja tekintetében tisztességes a választék. Elérhető lesz az Ecoboost népszerű, 1,0 literes 3 hengeres motorjával, ami 99, 123 és 138 lóerős teljesítménnyel lesz választható, valamint 1,5 literes és 2,0 literes klasszikus benzinmotorral is amelyek teljesítménye 275 lóerőig bezárólag változik majd az adott verziótól függően, pl. az ST-kivitel esetében nyilván a magasabb teljesítményű motor lesz választható. Továbbá az új Focus ugyanazt a 6 fokozatú váltóboxot kapja, amit az európai automata verziók is.

Forrás:

Ajálott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom