Az Aston Martin új modellje úgy néz ki, mint egy kis Valkyrie

Az Aston Martin éppen a Ferrari 488 és a McLaren 720S versenytársán dolgozik.

A brit autógyártó új modellje inkább a Valkyrie-re hasonlít. Az Aston Martin elnöke, Andy Palmer megerősítette, hogy a közeljövőben az utakon is látható lesz a jármű.

„Valóban, nagyon hasonlít a Valkyrie-re. Amikor azt mondom, 'hasonlít', azt úgy értem, hogy egészen pontosan tudom, hogyan fog kinézni. Már a műtermünkben van egy életnagyságú modell” - mondta Palmer.

Aston Martin

„Mit tudnék róla mondani? Azonnal felismered, hogy Aston Martinról van szó” - folytatta. „A mai Aston Martinok sajátossága, hogy az A-oszlop mindig metszi az első kerekeket, mivel egy középmotoros autóban minden egység előbbre kerül. Vannak tehát kihívások a megfelelő kialakítással kapcsolatban. Még nem készültünk el teljesen. A tervezési irány viszont kifejezetten inkább a Valkyrie felé mutat, mintsem a Vantage felé” - tette hozzá.

2020-ban kerülhet bemutatásra az új Aston, melynek egyelőre sem a nevét, sem a hajtóegységének típusát nem lehet tudni. Palmer azt mondta, hogy versenyképes motorral készülnek, az Aston Martin pedig elkötelezett a V12-es motorok irányába, de azért a Mercedes ikerturbós, 4 literes V8-asa is kéznél van, ha szükség lenne rá.

Ami az autó külső kialakítását illeti, Palmer korábban azt mondta, hogy a „szénszálas bevonat nem a megfelelő megoldás”, mivel különböző területeken különböző anyagokra van szükség.

Aston Martin

Megjegyezte továbbá, hogy a legfontosabb a súly és az aerodinamika egy ilyen autó esetében. Való igaz, Palmer azon dolgozik, hogy 130 mérnökét Milton Keynes-be, a Red Bull főhadiszállásárá vigye, hogy együtt dolgozhassanak azokkal a szakemberekkel, akik a Valkyrie kialakításáért feleltek.

Adódik a kérdés, hogy célba veszik-e a nürburgringi körrekordot? Ez főleg annak fényében érdekes, miután a Porsche egy hihetetlen köridőt produkált nem is oly rég. Palmer nevetve válaszolt:

„Majd meglátjuk, vagyunk-e olyan gyorsak, mint egy LMP1-es autó. A miénk nagyon gyors lesz, az biztos. Minden fejlesztési lehetőségünket kihasználjuk, a Nürburgring tulajdonképpen a tesztközpontunk. Szeretnénk továbbra is vezetési élményt adni ügyfeleinknek” - tette hozzá.

Egy szó, mint száz, arccal 2020 felé várható egy 200 000 font (kb. 73 millió forint) körüli kis Valkyriet, mely egy nürburgringi körrekordra is veszélyes hajtóegységet kap.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom