Gordon Murray T43-asa 220 lóerős lesz

Gordon Murray legújabb "gyermeke" az Alpine A110 méretéhez hasonló lesz, viszont jobban alakítják ki a súly-erő eloszlást.

Az autó súlya mindössze 850 kilogramm lesz, mondta Murray. A motorral kapcsolatban elmondta, hogy egy 1,5 literes, háromhengeres turbót képzeltek el, melynek teljesítménye 220 lóerőre rúg, erőátviteléért pedig egy hatsebességes kézi váltó felel. Az autó kódneve T43, mivel ez a negyvenharmadik Murray által tervezett autó, beleértve az összes versenyautót, az F1-es McLareneket, és a személyes kis kedvenceit.

Ennek az autónak az ultrakönnyű súlya a szerkezetében rejlik: Murray iStream rendszere, abból is a pehelysúlyú változat. Az alumínium keretre szerelt szénszálas panelek könnyed erőt sugároznak. Mindez egy 259 lóerő/tonnás súly-erő eloszlást jelent, a sofőr testsúlyát nem számítva. Érdemes tudni, hogy minél könnyebb az autó, annál nagyobb a sofőr súlyának befolyása az eloszlásra. A T43 ezáltal inkább lesz gyors és robbanékony, mint brutális teljesítménnyel rendelkező.

Murray egyébként tavaly adott ki egy vázlatot az autó külsejéről. Azóta azonban a TopGearnek elárulta, hogy kétféle autóban gondolkodik: ebben a kisebb verzióban, és egy „mindent bele” szuperautóban:

„Talán viccesen hangzik, de kész tervem van mindkét változatra. Odamentem a tervező srácokhoz, felvázoltam az autók körvonalát, melyek nagyon hasonlóak voltak elosztás tekintetében, csak a méret volt különböző.”

Gordon Murray

Murray azonban arra is figyelmeztetett, hogy nem érdemes készpénznek venni a vázlatban látottakat.

„A méretarányok stimmelnek, de addig nem adom a stylistok kezébe, amíg nem végeztem a teljes tervezési folyamattal.”

A viszonylag visszafogott teljesítményű autó Murray régi álma. Tavaly beszámolt arról, hogy frusztrálja a tény, hogy nem igazán élvezi napjaink szuperautóinak vezetését:

„Én szeretnék visszatérni a valódi vezetési élményhez. A mai autók csökkentik a sofőr szerepét, és rontanak az élményen.”

Ő kevesebb asszisztenciával is beérné. A manuális váltó már más történet, ez például az Alpine modellekből kimaradt.

A fentebb említett motor úgy hangzik, mintha a BMW i8-as egységéhez lenne köze, természetesen az elektromos megoldások nélkül. Murray nem igazán rajong a hibrid technológiáért. Neki és a BMW-nek azonban van közös történelme, még a Brabham Forma-1-es csapat idejéből. Ekkor született minden idők egyik legjobbja, az S70/2 V12-es motor.

Elmondása szerint Murray szeretné folytatni a megkezdett munkáját, és az alacsonyabb teljesítményű régióban is követné a McLaren F1 alapelveit. Komoly figyelmet fordítana a részletekre, a legmodernebb alapanyagok és technológia használatára – beleértve a 3D nyomtatást – illetve a legfejlettebb aerodinamika hasznosítására.

A karosszéria alumínium elemei egyszerű sajtolással készült alkatrészek. A szénszálas panelek külön érdekessége, hogy a költségcsökkentés jegyében újrahasznosított anyagokból készültek. Murray becslése szerint ez a konstrukció az acél karosszéria súlyának éppen a felét nyomja. Az előállítás költségeinek alacsony mivolta miatt pedig nem is kerül többe. Tartósabb is, és nem is rozsdásodik.

Murray 2018-tól új műhelyben és összeszerelő üzemekben valósítja meg terveit, éppen a TopGear Dunsfoldban található tesztpályája mellett. Az összeszerelés terén az alacsony mennyiség a kulcs: „Nem akarok a McLaren nyomdokaiban lépni”, mondja Murray.

A tervek szerint itt készül majd a T43, mely az IGM (Ian Gordon Murray) márkanév alatt fut majd. A visszafogottabb teljesítmény azonban nem párosul alacsony árfekvéssel. Nagyon limitált kiadásról van szó, ehhez pedig csillagászati ár párosul. A bemutató időpontja nem ismert, Murray elmondása szerint „nem sietnek sehová”.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom
Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

2021-ben érkezik pár újdonság.

Tovább olvasom