Kínába törne be a Jeep Grand Commander

A Jeep újdonságában, a hatalmas méretekkel rendelkező Grand Commanderben akár három üléssor is viríthat.

A Jeep újdonságát nem nevezném kiemelkedőnek, a lényeg a hét darab férőhelyen van. Azt rögtön meg lehet állapítani, hogy ez a modell lesz a 2017-es Shanghai Autószalonon bemutatott plug-in hibrid Yuntu tanulmányautó sorozatgyártott változata.

A Jeep keresztmotoros padlólemezére épül a Grand Commander, amellyel a gigászi szabadidő-autóra vágyó kínai ügyfeleket kívánják megcélozni. A járművet a Jeep a kínai Guangzhou Autoval közösen mutatja be a Pekingi Autószalonon, mely öt- vagy hétszemélyes kialakítással rendelhető. A karosszéria 4873 mm hosszú, 1982 mm széles 1738 mm magas és 2800 mm a tengelytávja.

A Yuntu tanulmányautó

Ahogyan a Yuntu tanulmányautó, itt is éles és letisztult vonalak tűzdelik az autó minden részét. A vékony LED-es első és hátsó lámpák a króm hűtőráccsal tipikus Jeep jegyeknek számítanak, a Grand Cherokeetól kölcsönözte dizájnelemeinek nagy részét. A kabin is még több luxust kínál, az anyagminőséget és az összeszereltséget a Range Rover és a Mercedes-Benz GLS szintjére kívánják emelni a tervezők, de nagy kihívója lehet az érkező BMW X7-nek!

A Jeep Grand Commander 7 személyes kivitelben is kérhető

Az alap 2.0 literes benzines turbómotor 234 lóerőt teljesít, de lesz egy erősebb, 268 lóerős változat is, mindkettőhöz jár majd a lágy-hibrid hajtás. A Grand Commandert Kínában már tesztelték, a mérési ciklus alapján 8,3 literes átlagfogyasztás várható tőle.

Természetesen az amerikai piacon tovább folytatódik a kedvelt V6-os és a brutális V8-as Hemi-motorok gyártása. Alapáron jár hozzá a 9 fokozatú automataváltó és az összkerékhajtás, egyelőre viszont nem volt szó a megnövelt terepjáró-képességekkel rendelkező Trailhawk-változat érkezéséről.

Tipikus Jeep dizájnelemek a Grand Commanderen

A világ többi részén sincs aggodalomra semmi ok, hiszen a RAM pick-up alvázra épülő Jeep Wagoneer és Grand Wagoneer modellt kínálják a hétszemélyes SUV-ra vágyó vásárlóknak, de ezekre még körülbelül két évet kell várni. A közönségpremier után a Grand Commander sorozatgyártása a nyár folyamán indul meg.

Forrás:

Ajánlott:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom